25 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018!

 Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında kira kontratı imzalanıyor. Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi de ödenmesi gerekiyor.İşte kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018..


Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Bu sözleşme, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. 


Bu sözleşme taraflar arasında bir şahit ile imzalanabildiği gibi, noterde de imzalanabiliyor.  Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor.


Peki kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Damga vergisi, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması ve düzenlenen kağıdın hukuki sonuç doğuracak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi koşullarının birlikte gerçekleşmesi halinde ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Her yıl belirlendiği gibi bu yılda kira kontratı damga vergisi yeniden belirlendi. 2018 Kira sözleşmesi damga vergisi oranları bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile yayınlandı. 2018 yılda kira kontratı damga vergisi mukavele süresine göre kira bedeli üzerinden Binde 1,89 oranında ödenecek. 


Kefilli kira sözleşmelerinde ise ayrıca binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılıyor.  



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com