11 / 05 / 2024

Kira kontratı nasıl olur?

 Kira kontratı nasıl olur?

Kira kontratı,ev sahibi ile kiracı arasında hazırlanıyor ve ev sahibi içinde kiracı için de önemli bir belge niteliği taşıyor.Peki kira kontratı nasıl olur?Kira kontratı nasıl yapılır?İşte kira kontratı ile ilgili bilinmeyenler..


Kira kontratı nasıl olur?

Ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan sözleşmeye kira kontratı adı veriliyor.Ev sahibi ile kiracı arasında yazılı olarak hazırlanan kira kontratı ev sahibi içinde kiracı için de önemli bir belge olarak karşımıza çıkıyor.

Kira kontratında iki taraf hakkında; söz konusu  kiralama işlemi hakkında bilgilere yer verilmesi gerekiyor.Kontratta gayrimenkulün cinsinin belirtilmesi gerekiyor.Kontrata pul yapıştırılması ve kontratın imzalandığı tarihin belirtilmesi gerekiyor.

İmzalama sırasında ödenen nakit paranın, kontratta belirtilmesi ve gayrimenkulün ve gayrimenkulde yer alan demirbaşların o anki durumlarının da sözleşmeye kaydedilmesi gerekiyor.Kefil var ise kefile ilişkin bilgilerin de sözleşmede belirtilmesi gerekiyor.

Kira kontratı noterde yada şahit huzurunda yapılabiliyor.Fakat ilerde bir sorun yaşanması istenmiyorsa kontratı noter huzurunda yapmak daha faydalı oluyor.

Kira kontratı nasıl yapılır?

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih

Kira kontratı feshi nasıl yapılır?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com