23 / 11 / 2024

Kira kontratı fesih ihtarname örneği!

 Kira kontratı fesih ihtarname örneği!

Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira kontratlarının feshi halinde bildirimin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer alıyor.Peki kira kontratı feshi nasıl yapılır?İşte kira kontratı fesih ihtarname örneği..


Kira kontratı fesih ihtarname örneği!

Mal sahibi ile kiracının hak ve sorumluluklarının belirtildiği Borçlar Kanunu gereğince taraflar istediği zaman kira kontratını feshedemiyor.Fesh etmenin bazı nedenleri bulunuyor.


Borçlar kanununun 368.maddesine göre belirsiz süreli sözleşmede, fesih bildirim süresi sözleşme veya yerel âdetle belirlenmemişse, en az altı aylık bir bildirim süresine uyulmak koşuluyla, taraflardan her biri sözleşmeyi feshedebiliyor.


Aksine bir anlaşma yoksa, tarımsal taşınmazlara ilişkin ürün kiralarında yerel âdetçe uygulanan bahar veya güz mevsimleri için; diğer ürün kiralarında ise herhangi bir zaman için fesih bildirimi yapılabiliyor.Kiracı kira kontratı fesih ihtarname örneği, aşağıda yer alıyor:


Kira kontratı fesih ihtarname örneği..


İHTARNAME

Konu : ..../..../......  Tarihli Kira Kontratının Feshi Talebi


AÇIKLAMALAR : 


1- Bana ait olan xxxxx adresinde kiracımız olarak bulunmaktasınız. Sözü edilen yeri karşılıklı anlaşmamıza göre .... TL bedelli olarak kira kontratı yapmış bulunmaktayız.


2- ..../..../......  tarihinden bu yanadır kira bedelini ödememiş bulunmaktasınız. Biriken kira bedeli olan .... TL'nin ödenmesini ihtar ederim.


3- ..../..../......  tarihinde başlayan ve ..../..../......  tarihinde bitecek olan KİRA KONTRATIMIZIN yenilenmemesi ve evi süresinde tahliye etmenizi ihtar ederim.


4- Defalarca yapmış olduğumuz uyarılara karşı son zamanlarda hakaret ve tehdit edici tavırlarınıza da mağruz kalmış bulunmaktayız. Bu tavırların kiralayan kiracı ilişkisini zedelediği ve bizim için bu ilişkinin hoş bir durum olmadığını da ihtaren bildirmekteyiz.



İSTEM SONUCU : 

..../..../...... tarihinde bitecek olan kira kontratımızın evi süresinde boşaltmanız için bir ay önceden, ayrıca ..../..../......  tarihine kadar 3 ve 4. maddelerdeki tutumları ortadan kaldıracak şekilde tutum takınmamanızı; aksi halde hakkınızda tahliye davası açarak noter masrafı, yargılama giderleri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalacağınızı ihtar ederim.


Kira kontratı damga vergisi 2015 nasıl hesaplanır?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com