
Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti adı veriliyor. Peki kat mülkiyetine geçiş şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...
Kat mülkiyetine geçiş şartları nelerdir?
Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti olarak karşımıza çıkıyor. Kat mülkiyeti, arsa payı ve anagayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet oluyor.
Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, bu mülkiyete konu olan anataşınmazın bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak projesinde tahsis edilen arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi suretiyle kuruluyor.
Anataşınmazın tümünün mülkiyeti kat mülkiyetine çevrilmeden o taşınmazın yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamıyor.Peki kat mülkiyetine geçiş şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...
Kat mülkiyetinin kurulması için bazı işlemlerin yapılması ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Kat mülkiyetine geçiş için yapıda belirli şartlar da aranıyor. Bu şartlar şu şekilde:
*Ana yapının inşaatının tamamlanmış olması,
*Bölümlerin bağımsız olması,
*Ana yapının tümünün kat mülkiyetine çevrilmesi,
* Ana yapının kagir olması,
* İskan belgesinin alınmış olmasıdır.
Kat mülkiyetine geçiş dilekçe örneği!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com