Kat mülkiyetine geçek için başvurular bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile Tapu Müdürlüğüne yapılıyor. İşte kat mülkiyetine geçiş dilekçe örneği...
Kat mülkiyetine geçiş dilekçe örneği!
Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümde kat mülkiyeti kurulabiliyor.
Kat mülkiyeti bu mülkiyete konu olan anataşınmazın bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak projesinde tahsis edilen arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi suretiyle kuruluyor.
Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ve gerekli diğer evraklar ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Aynı zamanda kat mülkiyeti için gerekli harçların ödenmesi gerekiyor. Kat mülkiyetine geçiş dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:
Kat mülkiyetine geçiş dilekçe örneği...
.......... BAŞKANLIĞINA
......... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat mülkiyeti projesinin onaylanmasını arz ederim.
Tarih : ...../ …../ 20…..
Adı Soyadı: ……………………….
T.C. Numarası: ….……………………
İmza : ….……………………
ADRES :
……………………………………….…………….
…………………………………………………….
………………………………………….………….
Telefon No.: …………………………………....
EKLER :
1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)
2– Yönetim planı
3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)
4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf
(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)
Kat mülkiyetine geçmek zorunlu mudur?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com
Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri