29 / 03 / 2024

Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

 Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

Kat mülkiyeti tapusu için bulunulan belediyelere gidip dilekçe vermek gerekiyor. Peki kat mülkiyeti dilekçesi nasıl yazılır? İşte kat mülkiyeti başvuru dilekçesi..


Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

Kat mülkiyeti kanununa göre; Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. 


Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir binanın, birinci fıkrada yazılı nitelikteki bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, arsa maliki veya arsanın ortak malikleri tarafından, bu Kanun esaslarına göre irtifak hakları kurulabiliyor. 


Kat mülkiyeti ve kat irtifakı resmi senetle ve tapu siciline tescil ile doğuyor. Anataşınmazın tümünün mülkiyetine çevrilmeden o taşınmazın yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamıyor. 


Kat mülkiyeti tapusu almak için bulunulan belediyelere gidip dilekçe vermek gerekiyor.Kat mülkiyet başvuru dilekçe örneği şu şekilde:


Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi..


..........  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA......



......... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat mülkiyeti projesinin onaylanmasını arz ederim.



Tarih : ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı: ……………………….

T.C. Numarası: ….……………………

İmza : ….……………………


ADRES :

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon No.: …………………………………....


EKLER :

1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)

2– Yönetim planı

3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)

4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf

(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)

Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri