İnşaat çalışmaları biten yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor.İşte iskan almak için gerekli belgeler 2015..
İskan almak için gerekli belgeler 2015!
Yapı kullanım izin belgesi olarakta bilinen iskan, bir yapının projesine uygun olarak yapıldığını ve buna bağlı olarak oturuma izninin verildiğini gösteriyor.
İskan alınabilmesi için inşaat çalışmalarının bitmiş ve yapının hali hazırda; oturuma hazır bir şekilde olması gerekiyor. Bu şekilde biten bir yapı için iskan alınabiliyor.
Oturma izni olarak da ifade edilen iskanın alınabilmesi için, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.
İskanın alınabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve bu belgelerle belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.Peki iskan almak için gerekli belgeler nelerdir?
İskan almak için temin edilen belgeler, belediyeden belediyeye değişmekle birlikte, yapının asansörlü bir şekilde inşa edilmesi durumlarında ek olarak aşağıdaki belgeler de isteniyor. Bu belgeler asansör firmasından talep edilerek alınıyor.
İskan ruhsatı için gerekli belgeler..
- İskan İzni istemi içeren dilekçe,
- Tapu kaydı bilgileri,
- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi,
- Dış Kanal Belgesi (İZSU),
- Telekom Olur Yazısı,
- Proje Müellifleri Raporu,
- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu,
- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,
- Emlak /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,
- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi,
- Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda)
- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada İtfaiye Daire - Başkanlığı'ndan onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri varsa)
Bina asansörlü ise asansör firmasından;
- TSE Belgeleri,
- Garanti Belgesi,
- Mühendislerin SMM Belgeleri,
- Muayene Raporu – 4 adet
- Muayene fişi,
- Uygulama projeleri.
İskan harcı ne kadar 2015?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com