10 / 05 / 2024

İskan alma şartları nelerdir?

İskan alma şartları nelerdir?

Yapı kullanma izin belgesi diğer adıyla iskan belgesi,Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonunda veriliyor. Peki iskan alma şartları nelerdir?İşte iskan alma şartları..


İskan alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları biten bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. İskan, yapı kullanım izni olup, binanın tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belge olarak karşımıza çıkıyor.Peki iskan alma şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..


Yapıların ruhsat ve eklerine uygun yapılması gerekiyor.Eğer yapı ruhsat ve eklerine uygun tamamlanmaz ise iskan alınamıyor.


Aynı zamanda 2 yıl içinde inşaata başlamazsa veya 2 yıl içinde inşaata başlanmasına rağmen 5 yıl içinde inşaat, ruhsatına uygun olarak bitirilmezse iskan hükümsüz sayılıyor.  Bu durumda iskan belgesi yenilenmediği taktirde inşaata izin verilmiyor. Ayrıca kısmen yapılan kısımlar için ruhsatsız inşaat işlemi yapılıyor.


İskan alabilmek için talep sahibinin dilekçe ve gereken belgelerle birlikte başvuru yapması gerekiyor.Aynı zamanda o yıl için belirlenen iskan harcının da inşaat sahibi ya da müteahhit tarafından yatırılması gerekiyor.Eğer Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonunda yapıya ruhsat alınması için herhangi bir eksiklik görülmezse  Yapı Ruhsatı eksiksiz olarak doldurularak talep sahibine veriliyor.

İskan almak kaç gün sürer?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri