08 / 05 / 2024

DASK sigortası yapılırken nelere dikkat edilmeli?

DASK sigortası yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Afet Sigortaları Yasası'yla Dask sigortası zorunlu hale getirildi.Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlayan DASK sigortası yapılırken nelere dikkat edilmeli?


DASK sigortası yapılırken nelere dikkat edilmeli?

DASK diğer adıyla  Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir depremde konutları güvence altına almak için yapılıyor. Sigorta acenteleri tarafından yapılan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. 

DASK sigortasının süresi ise bir yıl. Sigortadan yararlanılabilmesi için bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.DASK almak için, gerekli evrakların temin edilmesi ve DASK poliçesi düzenleyen bir sigorta kurumuna gidilmesi gerekiyor.

Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası için, ödenmesi gereken ücret, konutun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor.  Peki DASK sigortası yapılırken nelere dikkat edilmeli? 

Dask sigortası yaptırırken verilecek bilgilerin sigorta primlerini etkileyeceğini düşünerek, en doğru ve eksiksiz bilgiler verilmesi gerekiyor. Herhangi bir yanlış beyandan kaynaklanacak anlaşmazlıkta DASK sorumluluk kabul etmiyor. 

Ayrıca Dask sigortası yaptırılan evin tapusunun ve anlaşmanın bir fotokopisinin de sizde kalmasında fayda bulunuyor. Bilgileri doldururken özellikle dikkat edilmesi gereken bölümler, binanın yapı durumu ve hasarlı olup olmadığını doğru tespit edip, doğru beyan etmek olarak biliniyor. Yine konutun metrekaresini yazarken brüt metrekarenin göz önüne alındığını unutmamak gerekiyor. 

DASK sigortası yıllık mı?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com