18 / 05 / 2024

DASK sigortası zorunlu mu?

DASK sigortası zorunlu mu?

Depremin yol açtığı maddi manevi zararların karşılanmasını sağlayan bir sigorta olan DASK,yıllık olarak düzenleniyor.Peki DASK sigortası zorunlu mu?


DASK sigortası zorunlu mudur?

DASK sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Zorunlu deprem sigortası olarakta ifade edilen DASK, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


DASK yaptırırken beyan edilen bilgilerin  eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü verilen beyanlar esas alınarak düzenlendiğinden yanlış beyan nedeniyle doğabilecek sorumluluk beyanı veren şahısa ait oluyor. DASK yaptırmaK için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır:


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)

Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu

Meskenin (Dairenin):

Brüt Yüzölçümü (m2)

Kullanım Şekli


Peki "DASK sigortası zorunlu mudur?" diyorsanız işte yanıtı..


DASK'ın yapılması devlet tarafından zorunlu tutuluypr.DASK'ı olmayan binalar için alım-satım, kiralama gibi işlemler yapılamıyor. DASK süresinin bitmesi halinde ise bu sigortanın tekrar yenilenmesi gerekiyor. DASK 1 yıl süre için geçerli sayılıyor.

DASK hesaplama 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com