17 / 05 / 2024

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK, yıllık olarak yapılıyor ve söz konusu sürenin dolması ile Dask'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki DASK sigortası yaptırmazsam ne olur? diyorsanız işte yanıtı..


DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

Zorunlu bir sigorta olan DASK,olası bir depremde konutları güvence altına almak için yapılıyor. Sigorta acenteleri tarafından yapılan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. 


DASK sigortasının yapıldığı binalar şu şekilde sıralanıyor: 


-Çelik, betonarme karkas yapılar: çelik veya betonarme taşıyıcı karkas bulunan yapılar, 

-Yığma kâgir yapılar: karkas olmayan ve taşıyıcı duvarları moloz taş, kesme taş, tuğla veya boşluklu, boşluksuz beton briket gibi malzemeden yapılan, döşeme, merpen ve tavanları beton veya betonarme olan yapılar, 

-Diğer yapılar: yukarıdaki gruplara girmeyen kerpiç, ahşap vb. 


Dask, yıllık olarak yapılıyo ve söz konusu sürenin dolması ile Dask'ın tekrar yenilenmesi gerekiyor.Dask için ödenecek yıllık tutar, konutun bulunduğu bölgenin deprem derecesine ve binanın yapı özelliklerine, bina yaşına göre değişiyor. Peki DASK sigortası yaptırmazsam ne olur? diyorsanız işte yanıtı..


Dask kapsamına giren yapıların DASK yaptırması devlet tarafından zorunlu tutuluyor.Dask sigortası yaptırmayan kimseler söz konusu daire ile ilgili alım-satım ve kiralama gibi işlemlerde bulunamıyor. Ayrıca elektrik, su ve doğalgaz aboneliği de kabul edilmiyor.

Kiracılar DASK yaptırabilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com