09 / 05 / 2024

DASK sigortası senelik mi?

 DASK sigortası senelik mi?

Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılması olarak bilinen DASK,deprem sonucu meydana gelen zararların en aza indirgenmesi için yapılıyor.Peki DASK sigortası senelik mi?


DASK sigortası senelik mi?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


DASK’ın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ile;Depremin,Deprem sonucu yangının, 

Deprem sonucu infilakın ,Deprem sonucu yer kaymasının Sigortalı binada (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere) doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alınıyor. 


DASK yani zorunlu deprem sigortası zorunlu bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Afet Sigortaları Kanunu’na göre, DASK yaptırmayanlar devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan yararlanamıyor. 


Ayrıca DASK yaptırmayanlar evine elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinde de onay alamıyor. Bu işlemleri yaptırmaya gittiğinizde sizden zorunlu deprem sigortası yaptırdığınıza dair belge soruluyor.


Deprem sigortası depremin yapılarda yok açtığı hasarları karşılıyor. Böylece bütçe korunmuş oluyor.Peki DASK sigortası senelik mi?


DASK'ın süresi bir sene olarak belirleniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. DASK priminin ise poliçe imzalanırken yılda bir kere peşin olarak ödenmesi gerekiyor.

DASK nerelere yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com