17 / 05 / 2024

DASK sigortası kaç TL?

DASK sigortası kaç TL?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan DASK sigortası bir yıl boyunca geçerli oluyor.Peki DASK sigortası ne kadar? DASK sigortası kaç TL? diyorsanız işte yanıtı..


DASK sigortası kaç TL?

DASK sigortası,meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak ifade ediliyor.Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi zararlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu deprem sigortası olarakta bilinen DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.

Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. DASK Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor.


Yıllık olarak düzenlenen dask sigortası için gerekli belgelerin temin edilmesi ve sigorta priminin ödenmesi gerekiyor.Peki DASK sigortası ne kadar? DASK sigortası kaç TL? diyorsanız işte yanıtı..


DASK sigorta ücretleri 2015..

Deprem sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren aşağıda yer aldığı gibidir. 


* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 


DASK yapı tarzına göre bölge bazında fiyatlar:

Çelik, betonarme ve karkas yapılar: I. Bölge 2.20; II. Bölge 1.55; III. Bölge 0.83; IV. Bölge 0.55; V. Bölge 0.44


Yığma kagir yapılar: I. Bölge 3.85; II. Bölge 2.75; III. Bölge 1.43; IV. Bölge 0.60; V. Bölge 0.50


Diğer yapılar: I. Bölge 5.50; II. Bölge 3.53; III. Bölge 1.76; IV. Bölge 0.78; V. Bölge 0.58

DASK sigortası nasıl yaptırılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com