05 / 05 / 2024

DASK nedir nasıl yapılır?

DASK nedir nasıl yapılır?

Zorunlu deprem sigortası olarakta bilinen DASK, meskenler için devlet tarafından yapılması zorunlu tutuluyor.Peki DASK nedir nasıl yapılır?


DASK nedir nasıl yapılır?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Çelik, betonarme karkas yapılar, çelik veya betonarme taşıyıcı karkas bulunan yapılar; Yığma kâgir yapılar, karkas olmayan ve taşıyıcı duvarları moloz taş, kesme taş, tuğla veya boşluklu, boşluksuz beton briket gibi malzemeden yapılan, döşeme, merpen ve tavanları beton veya betonarme olan yapılar; Diğer yapılar, belirtilen gruplara girmeyen kerpiç, ahşap gibi yapılar DASK kapsamında değerlendiriliyor.


Depremin olası zararlarından korumak asına yaptırılması gereken DASK, devlet tarafından da zorunlu tutuluyor.DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. DASK ücreti, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun yapısal özelliklerine göre belirleniyor.


DASK başvurusu, DASK için gereken belgelerle en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmek yeterli oluyor. 


DASK yaptırırken beyan edilen bilgilerin tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca DASK yaptırırken tapu fotokopisi de bulundurmak uygun gerekiyor.DASK yaptırmanız için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır:


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)

Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu

Meskenin (Dairenin):

Brüt Yüzölçümü (m2)

Kullanım Şekli

DASK sigortası kaç para?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com