29 / 04 / 2024

DASK kaç yılda bir yapılır?

 DASK kaç yılda bir yapılır?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren DASK sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki DASK kaç yılda bir yapılır?


DASK kaç yılda bir yapılır?

Zorunlu deprem sigortası olarakta bilinen DASK sigortası, yapılarda zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Bu sigorta, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


DASK kapsamında bulunan taşınmazlar için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Taşınmaza DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmek yeterli oluyor.


DASK için gereken belgeler şu şekilde:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


Devlet tarafından zorunlu tutulan DASK, depremin neden konutlarda maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.Peki DASK kaç yılda bir yapılır?


DASK sigortasının süresi ise bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Dask sigortadan faydalanabilmek için bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.

DASK yaptırma ücreti ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com