11 / 05 / 2024

Daire satışında emlakçı komisyonu 2015 ne kadar?

Daire satışında emlakçı komisyonu 2015 ne kadar?

Daire satış işlemi emlakçı tarafından gerçekleştiriliyorsa emlakçıya komisyon ödemek gerekiyor. Peki daire satışında emlakçı komisyonu 2015 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Daire satışında emlakçı komisyonu 2015 ne kadar?

Daire satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak işlemler öncesinde, tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor.


Tapu randevusu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yaparak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak şlemlerle randevu sistemi kullanılarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alınabiliyor.


Alınan randevu günü ve saatinde gerekli iki tarafın da gerekli belgeler ile birlikte bulunması gerekiyor.Daire satış işlemi emlakçı tarafından gerçekleştiriliyorsa emlakçıya komisyon ödemek gerekiyor. Peki daire satışında emlakçı komisyonu 2015 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Daire satışında tarafların anlaşması ve alım-satım/kiralama işleminin gerçekleşmesi halinde yukarıda da belirttiğimiz gibi emlak komisyonu talep edebiliyor. 


Ödenecek bedel, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre hesaplanıyor.2015 yılı daire satışında emlak komisyon oranı şu şekilde:


Emlak komisyon oranı 2015..

ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV

Daire satışında tapu masrafını kim öder?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com