28 / 04 / 2024

Bloke çek nasıl tahsil edilir?

 Bloke çek nasıl tahsil edilir?

Blokeli çek ödeme araçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor ve söz konusu ödeme güvenli bir şekilde gerçekleşiyor.Peki bloke çek nasıl tahsil edilir?İşte bloke çekin tahsilatı..


Bloke çek nasıl tahsil edilir?

Güvenli bir ödeme şekli olarak görülen bloke çek özellikle emlak satışında  alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.


Bloke çek dolandırıcılık riskini ortadan kaldırıyor ve bankalar çek için cüzi bir miktarda komisyon talep ediyor.


Blokeli çek emlak satışında;bankadaki hesapta bulunan paraya, bankaya giderek bloke koyup şubenin çekini alarak, blokeli çek düzenlemiş oluyor. 


Çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için gayrimenkul satıcısının tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmesi gerekiyor. 


Bloke çek nasıl tahsil edilir?

Tapuda alıcının verdiği çekin renkli fotokopi veya sahte olması ihtimalinin bulunduğu için tedbir almak gerekiyor.Gayrimenkulü satan kişi bloke çekin düzenlendiği şubeye gittiği takdirde aynı gün tahsilat yapabiliyor. 


Satış bir nedenle yapılamaz ise çeki hazırlatmış olan alıcı bu blokeyi kaldırabiliyor. Bloke çek, güvenli ve pratik bir ödeme yolu oluyor Kredi tutarı nakit olarak taşınamadığından böylelikle dolandırıcılık riski de ortadan kaldırıyor.



Bloke çek masrafı ne kadar?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com