19 / 04 / 2024

Apartman yönetimi nasıl kurulur?

 Apartman yönetimi nasıl kurulur?

Apartman yönetiminin oluşturulması için bazı şartlar aranıyor.Her apartmanda yönetim kurulu oluşturulamıyor.Peki apartman yönetimi nasıl kurulur?Apartman yönetiminin kurulması için gereken şartlar nelerdir?İşte apartman yönetiminin kurulması..


Apartman yönetimi nasıl kurulur?

Kat Mülkiyeti Kanununda göre anagayrimenkul olarakta bilinen apartmanlarda sekiz ve sekizden çok bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetimi oluşturulabiliyor.


Apartman yönetimi kurulabilmesi için kat maliklerinde en az üçte birinin  çağrısıyla toplantı yapılması gerekiyor.Çağrının belirlenen toplantı tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması gerekiyor.


Toplantıda yönetime adaylığını koyanlar arasında seçim yapılıyor. Kat maliklerinin salt çoğunluğu kararı ile yönetim kurulu seçiliyor.Yönetim Kurulu Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime en az üç kişi atanmışsa "Yönetim Kurulu" unvanına sahip olunuyor.


Apartman yönetimi oluşturma hususu ile ilgili detaylardan sonra yönetim kurulu ya da yöneticinin sahip olduğu sorumluluklardan bahsedelim. Söz konusu görev ve sorumluluklar Kat Mülkiyeti Kanununun 35 maddesinde yer alıyor.


Toplantılar olağanüstü bir hal olmadığı sürece yılda 1 kez yapılıyor. Bu toplantılarda yönetici seçimleri tekrar yapılıyor.Eski yönetici ya da yönetim kurulu tekrar apartman yönetimi için seçilebiliyor.


Yönetim ile ilgili alınan kararlar "apartman yönetimi karar defteri"ne işleniyor. İstenirse bu defterin her sayfası noterde onaylattırılıyor.Deftere yazılmayan kararların resmi bir geçerliliği olmuyor.



Site yönetimi ihtarname örneği!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com