29 / 04 / 2024

Apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?

 Apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?

Yönetimin seçimine ve görevlerine dair yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanununda yer alıyor. Peki apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?


Apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?

Apartman yönetimi seçilmesinin zorunlu olduğu yapılarda, yönetimin seçilmesi için kat malikleri ile bir toplantı yapılıyor. Bu toplantıda apartman yönetimi ve yönetimin görevleri gibi kararlar alınıyor.Peki apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir? diyorsanız işte yanıtı..


Bir apartmanda sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olması halinde, apartmandaki huzurun ve düzenin sağlanması açısından apartman yönetiminin oluşturulması zorunlu oluyor.


Apartman yönetiminin seçilmesi için, apartmanda bağımsız bölüm sahiplerinden en az 3'te 1'i ile Genel Kurul çağrısı ile toplantı yapılıyor. Apartman yönetimi için adaylığını koyan kat malikleri arasından, diğer kat maliklerinin salt çoğunluğu yani yüzde 51'i ile bir kişi yönetici olarak seçilebiliyor. İstenirse 3 kişilik yönetim kurulu da seçilebiliyor.


Apartman yönetiminin görevleri arasında yöneticinin apartmanda huzuru ve düzen ortamını sağlama, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda kararlar alınması ile bu kararları hayata geçirmesi gibi görevler bulunuyor.


Apartmana yönetici ya da yönetim kurulu seçimleri senede bir kez kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yapılıyor. Kanunen göre eski yönetici tekrar yönetici olarak seçilebiliyor.

Apartman yönetimi yılda kaç kez toplanır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com