2b arazileri, ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerine deniyor.Peki 2b arazi başvurusu nasıl yapılır? 2b arazileri başvuru için gereken evraklar nelerdir?İşte 2b arazileri başvurusuna ilişkin bilgiler..
2b arazileri başvuru için gereken evraklar!
2b diğer bir anlamıyla orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler olarak adlandırılıyor.
2b arazisi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor.
2b arazisi başvuruları yürürlüğe giren kanundan önce tescil edilmiş olan güncelleştirme listeleri veya kadastro tutanakları ya da mahkeme kararı kesinleşen taşınmazlar için 6 ay içerisinde,yürürlüğe giren kanundan sonra tescil edilmiş olan güncelleştirme listeleri veya kadastro tutanakları ya da mahkeme kararı kesinleşen taşınmazlar için 8 ay içerisinde yapılıyor.
Söz konusu 2b arazisi başvuruları;Defterdarlık,Mal müdürlükleri ve Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri" tahsilat hesabına yapılabiliyor.
2b arazileri başvuru için bazı evraklar gerekiyor.Bu evraklar;başvuru dilekçesi,nüfus cüzdanı fotokopisi,başvuru bedelin yatırıldığına dair makbuz,veraset ilamının onaylı örneği (kanuni mirasçılardan mirasçı olduğunu gösteren belge)ve akdi haleflerden ise Kanun yürürlüğe girdikten sonra düzenlenecek noter tasdikli yazılı muvafakattır.
Satın alma süresi içerisinde idareye başvuran ve idare tarafından tespit edilen rayiç bedelini kabul eden kişiler hak sahibi sayılıyor.
2b arazi başvuru şartları!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com