28 / 03 / 2024

2018 konut devlet katkısı ne kadar oldu?

 2018 konut devlet katkısı ne kadar oldu?

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile konut devlet katkısında da değişikliğe gidildi. Peki 2018 konut devlet katkısı ne kadar oldu? diyorsanız işte yanıtı..



 Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen, 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.


7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile konut devlet katkısında da değişikliğe gidildi.


Konut hesabı sisteminin daha etkin hale getirilmesi için, konut alımındaki yüzde 20 olan devlet katkısı yüzde 25'e çıkarıldı.  Kendisine ait bir konutu olmayanlar, ilk ve tek konutsatın almaları halinde desteklenecek.


Devlet katkısı ödemesi, azami 20 bin lirayı geçemeyecek. Bu tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.


18 yaşından küçükler için veli ya da vasisi hesap açtırabilecek. Bir kişinin sadece bir konut hesabı olabilecek. Ortak hesaplar, konut hesabı olarak değerlendirilmeyecek ve hesap bankalar arasında taşınamayacak.


Devlet katkısından yararlanarak ev almak isteyen vatandaşların TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor.  Konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahipleri adına konut hesabı açılamayacak.





Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com