23 / 04 / 2024

2017 kira gelir beyannamesi için son bir hafta!

 2017 kira gelir beyannamesi için son bir hafta!

Belirlenen istisna sınırından yüksek kira geliri olan mükellefler öncelikle 27 Mart'a kadar beyanname veriyor. Hala beyanname vermeyenlerin önünde kira gelir vergisi beyannamesi için son 1 haftası bulunuyor...


Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi oluyor. 


Vergi için istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler beyanname veriyor. İstisnadan düşük geliri olanlar ise vergi ödemelerinden ve beyannameden muaf tutuluyor.


1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için meskenlerde istisna bedeli 3.800 TL olarak, işyerlerinde ise 30.000 TL olarak belirlendi.


Kira gelir vergisi mükelleflerinin beyannamelerini 27 Mart'a kadar vermeleri gerekiyor. Hala beyanname vermeyenlerin önünde kira gelir vergisi beyannamesi için son 1 haftası bulunuyor. Verginin 1. taksit ödemeleri için ise 11 gün daha bulunuyor.


Beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyannamesi ile de verilebiliyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabiliyor.



Hazır beyanname sistemi 2017!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com