20 / 04 / 2024

2016 inşaat yasağı ne zaman bitiyor?

2016 inşaat yasağı ne zaman bitiyor?

İnşaat yasakları, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. Peki, 2016 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlıyor? 2016 inşaat yasağı ne zaman bitiyor? diyorsanız işte yanıtı...


2016 inşaat yasağı ne zaman bitiyor?

Turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde, yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin ses, görüntü ve çevre kirliliğe sebep oluyor.


Bu sebeple, sadece yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve gerekli görülen diğer mahallerde gürültü, çirkin görünüm çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için Valilik yetkileri dâhilinde "inşaat yasağı" uygulanıyor.


İnşaat Yasağı hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı genelge yayımlıyor. Bu genelge kapsamında yasağın ne zaman başladığı ve bittiğine dair bilgilere de yer veriliyor.


Genelde turizm hareketliliğinin yoğun olduğu 15 ilde, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında, konaklama tesisleri yakınında inşaat faaliyetleri yasaklanıyor.  Peki, 2016 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlıyor? 2016 inşaat yasağı ne zaman bitiyor? diyorsanız işte yanıtı...


2016 yılında kış mevsiminin yağışlı geçmesi sebebiyle Bakanlığın aldığı yeni kararla Turizm Sezonu İnşaatı Yasakları 1 Haziran da başladı ve 15 Ekim de sona erecek.


İnşaat yasakları uygulanan tarihler arasında aksi tespit edilen hallerde inşaat sahipleri hakkında 5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun 66.maddesi, Türk Ceza Kanunu’nun 184’ncü maddesi ve 3194 sayılı imar kanunu ile 2872 sayılı çevre kanunu ve 5491 sayılı çevre kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun hükümlerine göre yasal işlem yapılıyor.

İnşaat iş güvenliği kuralları nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com