28 / 03 / 2024

Dumankaya mağdurlarına TMSF’den müjde geldi!

Dumankaya mağdurlarına TMSF’den müjde geldi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2016'da yönetimine el koyduğu Dumankaya İnşaat'tan konut satın alarak mağduriyet yaşayan vatandaşlara müjdeyi verdi...


2016'da yönetimine el koyulan Dumankaya İnşaat'ın İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında yarım alan dört projesiyle ilgili sorunları çözmek için çalışma yürüten TMSF'den müjde geldi. Atadığı kayyım yoluyla mağdurlara yazılı bilgilendirmede bulunan TMSF, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Atanma sonrası yapılan incelemelerde Şirketlerin taşeron, arsa sahipleri, personel, tapu sahipleri, yarım kalan inşaat projeleri gibi birçok borcunun bulunduğu görülmüştür. Yeterli maddi kaynağın olmaması nedeniyle Dumankaya Mozaik Projesi teslimi planlanan dönemde gerçekleştirilememiş ancak yaşanan sıkıntılara rağmen Şirket bugün itibariyle mevcut imkânları ile Projenin yer aldığı 1933 Parselde yüzde 68,1931 Parselde yüzde 42 ilerleme seviyelerine getirilebilmiştir.”


Sözleşme imzalandı

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Dumankaya projelerinin tamamlanması için EURABAU ile sözleşme imzalandığı belirtilen açıklamada, “Yapılan detaylı çalışmalar neticesinde, 24 Ekim 2018 tarihi itibariyle öncelikle ‘Dumankaya Mozaik Projesi’ özelinde EURABAU Şirketi ile inşaat işlerinin yüklenilmesini içeren detay sözleşme imzalanmıştır. Yüklenici EURABAU şirketine şantiye teslimi yapılmış ve teslimi takiben EURABAU Şirketi Proje’nin kendi adına inşaat ruhsatını çıkarmıştır. Sözleşme gereği bugün itibariyle projenin 1933 Parseli 5 ay, 1931 Parseli ise 11 ay içerisinde tamamlanıp, teslim edilmesi planlanmaktadır. Bu nedenlerle; 1933 parsel müşterilerinin bakiye ödemelerinde; daire bedelinin yüzde 75’lik kısmını 4 taksitte, kalan yüzde 25’lik kısmı ise bu taksitleri takip eden ayda tamamlaması gerekmektedir. 1931 parsel müşterilerinin bakiye ödemelerinde; daire bedelinin yüzde 75’lik kısmını 9 taksitte, kalan yüzde 25’lik kısmı ise bu taksitleri takip eden ayda tamamlaması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.


İlk teslim 5 ay sonra


Projenin inşaatında yaşanan gecikme nedeniyle senet erteleme taleplerinin kabul edildiği belirtilen açıklamada, “Bundan sonraki süreçte ödemelerin aksamadan tahsil edilmesi, inşaatın zamanında teslim edilebilmesi açısından ehemmiyet arz etmektedir” denildi.


Sıra Bahçeşehir projelerinde


Şirketin Bahçeşehir’de bulunan Modern Vadi projesinin devamı niteliğindeki Hİ-FİT ve Flex Ofis projelerinden rezidans ve ticari ünite satın alan 450 mağdur için de açıklamanın ne zaman yapılacağı ise merak ediliyor. Her iki projenin de temellerini atan eski yönetim toplam 620 daireden 450 adedinin satışını tamamlamış ve ilk teslimler için 30 Kasım 2016 tarihini göstermişti. 


Aradan geçen iki yıl içinde projeyle ilgili çalışmaların başlamadığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine TMSF yönetiminin atadığı kayyım, düzenlediği toplantılarla mağdurlara izahatta bulunmuş, haziran ayında imzalanan iyi niyet protokolü sonrasında sürecin hızlanması için söz vemişri. Bahçeşehir projelerinden daire satın alan vatandaşlar sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istiyor.