26 / 04 / 2024

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor.Peki 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?


2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Riskli yapısından anlaşma yolu ile tahliye eden kimseler, Bakanlık tarafından sağlanan kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanabiliyor.


6306 Sayılı Kanun esaslarına göre, anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yararlanmak isteyen hak sahiplerine kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. 


İl Müdürlüğü, hak sahipleri tarafından yapılan kira yardımı başvurularını değerlendiriliyor ve uygun gördüklerini onaylayarak ödeme şeklini belirliyor.


1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren  6306 Sayılı Kanuna göre riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor.


Kira yardımı yapılacak olan riskli yapı sahiplerinde bağımsız bölüm için ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.Peki 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor.


2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarı 2015 için 735 TL oldu. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödeniyor.

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com