24 / 04 / 2024

2015 kentsel dönüşüm kira bedeli!

 2015 kentsel dönüşüm kira bedeli!

Kentsel dönüşüm kapsamında devlet kat maliklerine belirlenen miktarda kira yardımında bulunabiliyor.Peki 2015 kentsel dönüşüm kira bedeli ne kadar?İşte 2015 kentsel dönüşüm kira bedeli..


2015 kentsel dönüşüm kira bedeli!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki binalar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor.


Riskli olan binaların yıkılması işlemi için öncelikle malikler ile anlaşma yapılıyor. Anlaşma yapılarak tahliye edilen maliklere ve  kiracılara Bakanlık tarafından belli bir oranlarda kira yardımı yapılıyor. 


Riskli binasını anlaşma ile tahliye eden vatandaşların kira yardımına başvurmaları halinde yapılacak kira yardımı 18 ay devlet tarafından ödeniyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı için önceden riskli binadaki bağımsız bölüme sahip olmak yeterli iken, artık ikamet şartı aranıyor. Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması şartı bulunuyor.Peki 2015 kentsel dönüşüm kira bedeli ne kadar?


Kentsel dönüşüm kira yardımı bedeli Çevre ve Şehircilik tarafından her yıl yeniden belirleniyor. Kira bedelleri her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nun, tüketici fiyatları endeksi oranına göre güncelleniyor.


2015 yılında kentsel dönüşüm kapsamına dahil olmuş evlere yapılacak kira yardımı bedeli 735 TL'dir.

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com