16 / 05 / 2024

2015 işyeri kira geliri istisnası!

2015 işyeri kira geliri istisnası!

İşyerini veya konutunu kiraya verip gelir elde eden kimseler istisna sınırını aşıyorsa vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki işyeri istisna sınırı nedir?İşte 2015 işyeri kira geliri istisnası..


2015 işyeri kira geliri istisnası!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi oluyor. Vergi bir önceki yıl içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor.Bu sene 2014 yılında elde edilen kira gelirleri için vergi ödemesi yapılıyor.


Buna göre bu sene 2014 yılı içerisinde elde edilen mesken ve işyeri kiraları için vergi ödeniyor. Vergi için her yıl istisna bedeli belirleniyor.


Elde edilen gelirin bu bedelden yüksek olması halinde beyanname verilerek kira gelir vergisi ödeniyor. Peki işyeri kira geliri istisnası nedir?


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihlerinde işyerini kiraya verenlerin elde ettikleri gelir için istisna sınırı 27.000 TL olarak belirlendi.Bu istisnayı aşan işyeri sahiplerinin vergi ödemesi gerekiyor.


Vergi ödemeleri, ilgili vergi dairesinden yada anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor.Aynı zamanda anlaşmalı bankalar aracılığıyla online yani internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.


Vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.kira gelir vergisi için beyannameler Mart ayında verildi.Aynı zamanda verginin birinci taksit ödemeleri de Mart ayında yapıldı.


Kira gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri ise bugün itibari ile başladı.1-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında kira gelir vergisinin ikinci taksiti ödenebilecek.

Kira gelir vergisi nereye yatırılacak?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com