25 / 04 / 2024

2015 GMSİ son günü!

2015 GMSİ son günü!

GMSİ vergisi mesken ve işyerini kiraya veren kimselerin elde ettiği gelirler için ödeniyor.İki eşit taksit şeklinde ödenen GMSİ son günü ne zaman? İşte 2015 GMSİ son günü..


2015 GMSİ son günü!

Gelir Vergisi Kanununa göre taşınmaz mal sahiplerinden gayrimenkulünü kiraya verenler tarafından kira gelir vergisi olarakta bilinen GMSİ'nın ödenmesi gerekiyor.


Bu vergi, bir yıl içerisinde elde edilen kira gelirlerinin vergisi bir sonraki yıl içerisinde ödeniyor. Ancak vergiyi her kira geliri elde eden değil, istisna sınırından yüksek gelir elde eden kişiler ödüyor. 


2015 yılında uygulanan GMSİ istisna sınırı 2015 şu şekilde:Meskenlerde istisna sınırı 3.300 TL; işyerlerinde ise istisna sınırı 27.000 TL olarak belirleniyor.


Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART 25 MART 2015 tarihleri arasındabeyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Beyanname üzerinden hesaplanan GMSİ;

- Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,

- Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

- Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.


GMSİ iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Verginin birinci taksiti Mart ayında ödendi.Peki GMSİ son günü ne zaman?


GMSİ ikinci taksitleri Temmuz ayında ödeniyor.Buna göre GMSİ son günü 31 Temmuz olarak belirleniyor.Mükelleflerin belirlenen süreler içinde vergilerini ödemeleri gerekiyor.

GMSİ hangi bankalardan ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com