19 / 04 / 2024

Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar belli oldu!

Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar belli oldu!

Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar netleşti. Toplamda 1069 konut ve 34 dükkanın yer alacağı projede teslimlerin 2020'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı'nın arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı olarak hayata geçireceği Konak 2. Etap projesinde detaylar açıklandı.


441 milyon 300 bin TL'ye mal olacak proje Umurbey Mahallesi'nde konumlandırılıyor. Projede konut ve ticaret alanlarının yanı sıra otel, kültür merkezi, özel kolej ve ilköğretim okulu da inşa edilecek.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 21 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirdiği  İzmir  Konak 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini 726 milyon TL teklifle Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat İş Ortaklığı kazanmıştı.


Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar belli oldu!


Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat İş Ortaklığı, Emlak Konut İzmir Konak 2. Etap arsası için 9 Ağustos 2017 tarihinde imzalar atıldı. Yer teslimi ise 18 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşti.


Projede bakanlık izni alındıktan sonra inşaat faaliyetlerine başlanacak.  Çalışmalarda öncelikle yer tespiti ve imara uygun proje çalışmalarının yapılması gerçekleştirilecek, malzeme temini, şantiye binalarının kurulması, hafriyat çalışması, kaba inşaat, ince detay inşaat işleri ve çevre düzenleme işlemlerinden sonra inşaat tamamlanacak. 


İnşaat çalışmalarına en erken Ocak 2019 ayında başlanabileceği planlanan projede daire teslimleri Nisan-Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek.


Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar belli oldu!



Proje kapsamında 130 odalı otel, 150 adet apart ünite, 1069 adet konut, 34 dükkana yer veriliyor.


Proje tapuya göre, 10 bin 493,77 metrekarelik arsa alanı üzerinde olup, toplam kapalı alan 80 bin metrekare olacak. Proje, zemin altı 2.kat, zemin altı 1.kat ve zemin kat ve zemin üzeri 24 kat olmak üzere toplam 25 katlı olarak yükselecek.


Otelin zemin katında ortak alanlarından salon, Rezervasyon birimi, housekeeping odası, bay ve bayan tuvaletler, depolar, market, butik, mini club, restoran, kültür fuaye alanı, pastahane, market, 3 adet her biri 30 metrekare olan ticari birim, otel ve apartların lobileri, bagaj odası, satış müdürlüğü ofisi, bistro pub ve ticari mutfak yer alacak.


Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar belli oldu!


Konut ve dükkanlar, 7702 ada, 1 parsel üzerine inşa edilecek. Proje, tapuya göre, 32 bin 589,18 metrekarelik arsa alanı üzerinde olup, toplam kapalı alanı 210 bin metrekare olacak. Konutlar çeşitli büyüklüklerde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 şeklinde inşa edilecek. Dubleks seçeneklerine de yer verilecek.


Toplam 7 adet blokun (A-B-C-D-E-F-G) bulunacağı projede bloklarda A,B,C,D bloklar, 24 katlı, E,F,G bloklar ise, 3 katlı olarak inşa edilecek. E blok, A ve B bloğun arasında, F blok, B ve C blok arasında, G blok ise, C ve D blok arasında olacak.


Emlak Konut Konak 2. Etap projesinde detaylar belli oldu!


Zemin katta, alanları 40,69 metrekare ile 289,44 metrekare arasında değişen 34 adet dükkan, 1 adet havuz ve çeşitli boyutlarda konutlar bulunacak.


Ayrıca, 1 adet çocuk havuzu, 1 adet yüzme havuzu, servis ve yürüyüş yolu, yoga ve pilates yapılması için çok amaçlı çim alanı, tek pota basketbol sahası, evcil hayvan alanı, 2 adet toplanma alanı, zen bahçesi, maket gemi yüzdürme alanı olacak.