29 / 03 / 2024

Emlak Konut İstinye arsa ihalesinde dava süreci sürüyor!

Emlak Konut İstinye arsa ihalesinde dava süreci sürüyor!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin iptali ve yürütmesinin durdurma davası devam ediyor. İhale süreci planlandığı gibi devam edecek.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin iptali ve yürütmesinin durdurma talebiyle dava açılmış olup savunma için verilen 15 günlük süre 11.03.2015 günü sona erecek.


Açıklama:

03.03.2015 tarihinde ilk oturumu yapılacak olan  İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Sarıyer Belediye Başkanlığı tarafından, İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nin 2015/268 E. sayılı dosyasıyla Şirketimiz ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aleyhine dava açılmış olup savunma için verilen 15 günlük süre 11.03.2015 günü sona erecektir. Savunma hazırlıkları titizlikle yürütülmektedir.   


Ayrıca dava dilekçesi içeriğinde,  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın söz konusu taşınmazların Şirketimize satışına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptali talebiyle Danıştay 13. Dairesinin 2014/2899 Esas sayılı dosyasıyla dava açıldığı ve davanın devam ettiği belirtilmiştir.


İhale süreci planlandığı şekliyle devam etmektedir.