23 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük evi satışa çıkarıldı!

 Dünyanın en büyük evi satışa çıkarıldı!

12. yüzyıldan kalma bir şatoyu andıran Toskana’daki ev bugünlerde satılığa çıkıyor. Yüzlerce odası, bahçeleri, bağları, banyoları ve havuzları bulunan evin yaklaşık 77 milyon TL’ye alıcı bulması bekleniyor. Bu evi diğerlerinden ayıran özellik ise Dünyanın en büyük evi olması.


Mimari deyince aklımıza ilk gelen ülkelerdendir İtalya. Zengin tarihi ve sıcak Akdeniz doğasıyla sanata beşiklik eden İtalya’da birçok önemli yapı bulunuyor..Bunlardan birisi de ülkenin orta kesiminde yer alan Toskana’daki bir ev. Bu evi diğerlerinden ayıran özellik ise Dünyanın en büyük evi olması. 


12. yüzyıldan kalma bir şatoyu andıran ev bugünlerde satılığa çıkıyor. Yüzlerce odası, bahçeleri, bağları, banyoları ve havuzları bulunan evin yaklaşık 77 milyon TL’ye alıcı bulması bekleniyor. 


Siena’nın doğusunda bulunan ev, 630 hektar alanla kaplı. Alanda yer alan ağaçlardan bin 500’ü ise zeytin ağacı. Dünyanın en zengin insanlarından birisi tarafından alınması beklenen ev Toskana’da yer alan az sayıdaki ortaçağ eserlerinden. Evin 15. yüzyıldan beri Piccolomini ailesinin elinde bulunduğunu belirten Sotheby’s International yetkilisi John Jonk, yapının 30 sene önce yeni sahipleri tarafından alındığını belirtiyor. Uzay bilimcisi Galileo’nun buradaki kulede kalıp gece vakti gökyüzünü izlediğini de belirten Jonk, “Oranın girişi harika, sizi başka bir dünyaya götürüyor. Burada yaban domuzları ve karacalar da yaşıyor. Harika ormanları, üzüm bağları ve zeytinlikleri var. Burası daima sessiz. Ev Rönesans’tan önce inşa edilmiş.” diyor.


Zaman