29 / 03 / 2024

Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy RecExpo'da tanıtılacak!

Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy RecExpo'da tanıtılacak!

Cathay Group, 22 – 24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek RecExpo fuarında dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gören projeleri Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerini tanıtacak.


Cathay Group, Bakü’nün ve Güney Kafkasya Bölgesi’nin en prestijli Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı RecExpo’da Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerini tanıtacak...


Cathay Group Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy’e imza attı. Cathay Group, 22 – 24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek RecExpo fuarında dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gören projeleri Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerini tanıtacak.




Azerbaycan’dan yüzde 34’lük artış


Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, fuar öncesinde yabancıya gayrimenkul satışı hakkında dğeerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasındaki bedelin 250 bin dolara düşmesi sonucunda gayrimenkul sektörü canlılık kazandı. Sadece Eylül ayında geçen yılki Eylül ayına oranla yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 tane sadece Eylül ayında satış gerçekleştirildi. 


Yılın ilk 10 ayında Türkiye'den konut alan Azerbaycan vatandaşlarında da yüzde 34'lük artış yaşandı. Bu dönemde Azeriler, toplam 763 bağımsız bölüm satın aldı" dedi.



Nivo’ların yüzde 33.6’sı yabancıya satılıyor


Yılmaz, Nivo markalı projelerinde de yabancıya satışın arttığını söyledi. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; "Bugüne kadar aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Norveç, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin bulunduğu 30 ülkeden gelen yabancı yatırımcıya satış gerçekleştirdik. Adetsel bazda en çok satış gerçekleştirdiğimiz ülkelerin başında Suudi Arabistan gelirken, onu sırasıyla Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Yemen takip ediyor. Satışlarımızın yoğun olduğu Körfez ve Arap ülkeleri dışında en çok satışı Kanada’ya gerçekleştirdik. Nivo projelerimizde yabancıya satış yüzde 33.6’yı buldu"


RecExpo fuarı aracılığıyla Azerbaycan’lı müşterilere kendilerini ilk ağızdan ifade edebilme fırsatı bulacakları için mutluluk duyduklarını belirten Yılmaz, "Azerbaycan bizim için önemli ülkelerden biri. Diğer ülkelerden olduğu gibi Azerbaycan’dan da projelerimize duyulan ilgiden memnunuz. Şimdiden birçok firma ve müşteriden birebir görüşme talebi aldık" şeklinde konuştu. 



Ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz


Yılmaz, sektördeki 25 yıllık deneyimleriyle yarattıkları yüksek katma değeri artırarak devam edeceklerini söyledi. Yılmaz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "İstanbul'un cazibe merkezi lokasyonlarında geliştirdiğimiz Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerimizin, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yatırımcılardan gördüğü büyük ilgiden memnunuz. Her iki projemiz de merkezi lokasyonları, çevre hastane ve okullara yakınlığıyla yatırımcıların ilgi odağı durumda. Almanya ve İngiltere başta olmak üzere farklı ülkelerden yerli ortaklarımızla katma değeri yüksek, uzun dönemli projelere imza atıyor, yüksek getirili, yeni nesil öğrenci rezidansları,  ileri yaş yaşam ve dinlence merkezleri, paylaşımlı ofisler ve apart oteller geliştiriyoruz. Ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörüne katkı sunmanın yanı sıra yabancı yatırımcıları ülkemize çekerek cari açığa katkı sunmayı amaçlıyoruz"



Web: http://cathay.com.tr/



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler