04 / 05 / 2024

Aziz Yıldırım, Millenium Park'taki 3 vilasını Fenerbahçe için satıyor!

Aziz Yıldırım, Millenium Park'taki 3 vilasını Fenerbahçe için satıyor!

Bahçe Başkanı, transferde nakit sıkıntısı çekilmesin diye tapuları avukatıyla yönetime gönderdi. Güiza, Lugano, Niang ve Santos'tan 30 milyon euro gelir sağlanınca yönetim evleri satmaktan vazgeçti


Bir zamanlar mahalle bakkalına bile borcu bulunan F.Bahçe, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde bir gün bile para sıkıntısı çekmedi. Şampiyonlar Ligi'nden men edilmek Sarı-Lacivertli kulübün performans primleri hariç 25 milyon euro gelir kaybına yol açtı. İhraç kararı banka kredilerini de direkt etkiledi.

METRİS'TE tutuklu bulunmasına karşın Başkan Aziz Yıldırım, sıfırdan 367 milyon 465 bin liralık bütçeye ulaştırdığı F.Bahçe'nin yaşadığı bu mali krize kayıtsız kalmadı. F.Bahçe Başkanı, Sarı-Lacivertli yöneticilere 'Millenium Park'ta benim üzerime olan 3 villayı satın, transfere harcayın' dedi. Yıldırım, avukatlarına da 900 bin dolardan 2.7 milyon dolar değerindeki villaların satışı için vekaletname verdi.

BİR FUTBOLCU ALINABİLİRDİ

AVUKATLAR, tapuları satış için F.Bahçeli yöneticilere teslim etti. Satış için işlemler başlarken bir taraftan da F.Bahçe tarihinin en büyük transfer operasyonu yapıldı. Emenike 10 milyon euroya Spartak Moskova'ya satılmıştı. Güiza 3.5 milyon euro alacağından vazgeçerken bonservisi de 2.5 milyon euroya yakın bir paraya Getafe'ye verildi. Şampiyonlar Ligi'nden men kararının ardından Andre Santos 7 milyon euroya Arsenal'e, Lugano 3 milyon euroya PSG'ye ve son olarak da Niang 7.5 milyon euroya Katar kulübü Al Sadd'a satıldı.

30 MİLYON GELİR 14 GİDER

YAKLAŞIK 30 milyon euronun üzerinde bonservis bedellerinden gelir elde eden Sarı-Lacivertliler Güiza'nın 3.5, Niang'ın 3.2, Lugano ve Andre Santos'un 2.5'ar milyon euroluk yıllık ücretlerinden de 11.7 milyon euroluk tasarruf etti. Buna karşılık 14.1 milyon euro toplam maliyetle Ziegler (2.6), Yobo (3.5) ve Bienvenu (8) transfer edildi.

F.BAHÇE yönetimi, futbolcu satışı ve Fenerium gelirleri ile transfer operasyonunu başarıyla tamamlayınca Başkan Aziz Yıldırım'ın villalarının satış işlemleri durduruldu. Ancak tapular halen yönetimin elinde bulunuyor. Sarı-Lacivertliler, paraya ihtiyaç duyarsa Yıldırım'ın villaları satılıp geliri ihtiyaçlar için harcanacak.     

Beton, çivi ve kaynak yok
Akfırat Tepeören bölgesinde bulunuyor. 
İmar izni sadece villa yapımına açık olduğu için gecekondulaşmaya ve çarpık kentleşmeye kapalı.
Villaların tipi 497 metrekarelik Platinium, 361 metrekarelik Titanium ve 367 metrekarelik Quantinium'dan oluşuyor ve göz kamaştırıyor.
Toplam 282.000 m2 üzerine kurulu Milleniumpark'taki 219 villanın her biri ortalama 1.287 m2lik kullanım alanına sahip.
Sabiha Gökçen Havaalanına ve otobana birkaç dakikalık uzaklıkta bulunan Millenium Park, Formula 1 pistine ise sadece 5 km mesafede
Yakın çevresinde Koç Lisesi ve Sabancı Üniversitesi gibi modern eğitim kurumları bulunuyor.
Beton, çivi ve kaynak kullanılmadan inşa edilen bu villaların ana malzemesi çelik. Son teknoloji hakim.
Milleniumpark'ta villalar 680 bin dolar ile 900 bin dolar fiyat aralığında satışa sunuluyor. Villalar 5 yıl önce yapıldı.
Akşam/ERCAN ÖZTÜRK