16 / 04 / 2024

Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi 16 Mart'ta açılıyor!

 Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi 16 Mart'ta açılıyor!

Fenerbahçe Kulübü'nün, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde hizmet vermeye başlayan Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'nin açılışı, 16 Mart Pazar günü kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek...




Fenerbahçe Kulübü'nün, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde hizmet vermeye başlayan Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'nin açılışı, 16 Mart Pazar günü kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek.


Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu anda faal durumda olan, futbol altyapı, amatör branşlar ve spor okullarına hizmet vermek üzere planlanan, UEFA ve FIFA kriterlerini tam olarak karşılayacak biçimde organize edilen Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'nin 4 birimden meydana geldiği belirtildi.


Merkezin ilk kademesi olarak tanıtılan acil yardım birimi, haftanın her günü 09.00-21.00 saatleri arasında bir acil tıp uzmanı ve bir acil tıp teknikeri ile göreve hazır olacak. Ayrıca hafta sonu her spor okulu için de birer görevli bulundurulacak.


Haftanın 6 günü açık olacak sportif rehabilitasyon birimi de 3 fizyoterapist ile fizik tedavi ve sportif rehabilitasyon uygulayacak.


Hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek spor yaralanmaları tedavi ve tanı merkezinde ise ortopedi ve spor yaralanmaları uzmanı, spor yaralanmalarında tanı, tedavi ve spora dönüş konularında hizmet verecek.


Kondisyon salonunda ise 3 adet kondisyoner tarafından kondisyon gelişim çalışmaları, performans testleri, sakat sporcuların sakatlık sürecinde kondisyon egzersizleri, tedavisi biten sporcuların sahaya dönüş için hazırlık amaçlı bireysel antrenman ve performans testleri konularında haftanın 6 günü çalışmalar yapılacak. 


Kurum doktoru ve Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi Direktörü Op. Dr. Asım Baykan, merkezin diğer tüm kulüplere örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade ederek, "UEFA ve FIFA kriterlerini tam olarak karşılayacak biçimde planladığımız projemiz, bu kriterlere tamamen uygun olarak tamamlanmış ve halen ülkemiz, hatta uluslararası platformda diğer kulüplere örnek oluşturabilecek ileri teknoloji ve organizasyonel standartlara sahip durumdadır" ifadelerini kullandı.



AA