29 / 04 / 2024

Fenerbahçe Sporcu Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

 Fenerbahçe Sporcu Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde yapılan tesisin açılışına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp görevlileri katıldı...



Fenerbahçe Kulübü'nün futbol altyapı, amatör branşlar ve spor okullarına hizmet vermek üzere kurulan Sporcu Sağlığı Merkezi açıldı. 


Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde yapılan tesisin açılışına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Ender Alkaya, Ünal Uzun, Serdar Erkan, Turhan Şahin ve Metin Doğan ile kulüp görevlileri ve pan kurulu üyeleri katıldı. 


Açılışta bir konuşma yapan Fenerbahçe Sporcu Sağlığı Merkezi Direktörü Op. Dr. Asım Baykan, 4 bölümden oluşan tesiste, kulübün faaliyet gösterdiği 9 spor branşında bine yakın sporcuya hizmet verdiklerini kaydetti. 


Günde yaklaşık 30-40 sporcuya sportif rehabilitasyon ve fizik tedavi uyguladıklarını bildiren Baykan, şunları söyledi:


"10'un üzerinde sporcunun her gün muayenesi yapılarak tedavisi ve sahaya dönüşü planlanıyor. Bir o kadar sporcumuza acil sağlık sorunları veya spor yaralanmaları nedeniyle ilk yardım hizmetleri veriliyor. A değil B sınıfı bir hastane standartlarına göre hesaplama yaptığımız zaman aşağı yukarı aylık 200-250 bin liralık bir giderden bahsediyoruz. Bu tesis sayesinde kulübümüz yılda belki de 2-2,5 milyon lira minimum tasarruf sağlayacak. Ben şu anda çok heyecanlıyım. Meslekte 30, kulüpte de 25 senemi doldurdum. Çok mutluyum."


Baykan, konuşmaların ardından başkan Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri ve açılışa katılanlara tesisi gezdirerek yapılan çalışmaları anlattı. 


Türkiye'de tam zamanlı ilk takım doktorunu çalıştıran kulübün 1989 yılından itibaren Fenerbahçe olduğunu ifade eden Baykan, "Uzun yıllar bu öncülüğünü tek başına sürdürdü. Şimdi de başka bir alanda aşama kaydettik" diye konuştu. 


Sağlık merkezini gezdikten sonra memnuniyetini dile getiren kulüp başkanı Yıldırım, "Çok teşekkür ederim. İnşallah burada hiçbir olay olmadan hayata devam ederiz" dedi. 



AA