18 / 04 / 2024

İstanbul'da arsa fiyatları projelerle arttı!

 İstanbul'da arsa fiyatları projelerle arttı!

Okan Arı, İstanbul'daki projelerin arsa fiyatlarını yükselttiğini belirtip 3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin ortak bölgeleri olan Arnavutköy, Çatalca ve Kemerburgaz’daki arsa fiyatlarının son günlerde artış gösterdiğini söyledi...



AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Genel Müdürü Okan Arı, İstanbul'un küresel prestijini perçinleyecek 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projeleriyle beraber dünya başkenti İstanbul'daki arsa fiyatlarının ciddi oranda arrtığını belirtti.


Arnavutköy, Çatalca ve Kemerburgaz’da arsası olanların büyük avantaj yakaladığını dile getiren Arı, "3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin ortak bölgeleri olan Arnavutköy, Çatalca ve Kemerburgaz’daki arsa fiyatları son günlerde hızlı bir artış gösterdi. Geçen yıla göre bu yıl arsa fiyatlarında Arnavutköy’de yüzde 140’a, Kemerburgaz’da yüzde 165’e, Çatalca’da yüzde 48’e varan artışlar görülüyor" diye konuştu.


3. köprü güzergahının belirlenmesiyle köprünün geçtiği bölgelerdeki arsa fiyatlarının hemen yükselişe geçtiğini anımsatan Arı, Avrupa yakasındaki arsa fiyatlarına ilişkin, "Avrupa Yakası'nda Arnavutköy'ün Karaburun tarafı, Sarıyer, Zekeriyaköy, Uskumruköy etkilenirken, Anadolu Yakası'nda Beykoz-Poyrazköy ve Sancaktepe’de artışlar gördü. Fiyatları düşük tarlaların yaygın olduğu Sancaktepe'de son bir yılda tarla fiyatlarında yüzde 165 olarak görünen artış, tarla sahiplerini sevindirdi" değerlendirmesinde bulundu.

 


- "Başakşehir'deki tarlalar 2 katı fiyatına satılmaya başlandı"


 

3. havaalanından etkilenen ana bölgenin Arnavutköy olduğunu dile getiren Arı, "Arnavutköy’ün Yeniköy, Durusu ve Karaburun bölgelerindeki arsa fiyatlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 civarında gerçekleşen artışlar hala devam ediyor" ifadesini kullandı.


Kanal İstanbul Projesi'nin hayata geçmesiyle de Lüleburgaz, Silivri, Başakşehir ve Küçükçekmece bölgelerinin etkileneceğini anlatan Arı, şöyle konuştu:


"Projenin açıklandığı günden bu yana, bu bölgelerdeki arsalara talep arttı ve bu da fiyat artışını beraberinde getirdi. Lüleburgaz'ın Büyükkarıştıran bölgesinde özellikle sanayi imarlı arsalarda 2 katına varan bir artış görülürken, Silivri'de konut imarlı arsaların fiyatı yüzde 30 arttı. Başakşehir'deki tarlalar 2 katı fiyatına satılmaya başlandı. Küçükçekmece'de planlanan yatırımların da etkisiyle hem konut hem ticari imarlı arsaların değeri son bir yılda 1,5 katına çıktı.


Arnavutköy, yatırım amaçlı arsa alımlarının en çok hızlandığı bölge olarak öne çıkıyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar o bölgede arsası olanlar, gayrimenkullerinin değerinin 3'e 4'e katlandığını görüyorlar. Doğal yaşamla ilgilenenlerin ilgi gösterdiği bir alan olan Kemerburgaz’ın ise, şehirden biraz uzak olduğu düşünülüyordu. Fakat yeni projelerle şehrin oldukça içine girmiş oluyor, bu da ilgiyi çok artırıyor."


 

- Marmaray sonrası en çok nerede artış oldu?



Yüzyılın projesi olarak nitelenen Marmaray’ın açılmasından en fazla etkilenen ilçelerei sıralayan Arı, "Marmaray'dan çok Zeytinburnu, Fatih, Kadıköy ve Üsküdar ilçeleri etkilendi. Marmaray’ın bu ilçelerdeki tüm emlak fiyatlarına etkisini çok hızlı bir şekilde gördük. Zeytinburnu Kazlıçeşme, Fatih Yenikapı, Kadıköy Ayrılıkçeşme ve Üsküdar Merkez hattın geçtiği güzergahta olduğu için parlarken, Ayrılıkçeşme İstasyonu'ndan Kadıköy-Kartal metrosuna ve yapımı devam eden Ümraniye metro hattına aktarma olacağından bu bölgelerde de hareketlenme görüyoruz" diye konuştu.


2B geri ödemelerinde sona yaklaşılırken İstanbul'daki 2B arsa fiyatlarındaki genel durumu anlatan Arı, "İstanbul’un en çok 2B arazilerine sahip ilçeleri Beykoz ve Sultanbeyli’de arsa fiyatları için Sultanbeyli’de ortalama bin lira, Beykoz’da ortalama bin 300 olmakla birlikte 2 bin 500 liraya çıkan metrekare fiyatlarından bahsedebiliriz. 2B arazileriyle ilgili yapılan düzenlemelerle alım imkanlarının artırılması ve tapu probleminin de çözülmesiyle bu bölgeler daha çok ilgi odağı oluyor" diye konuştu.


AA



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler