19 / 04 / 2024

Emlak Konut Kazlıçeşme ihalesine kimler katılacak?

 Emlak Konut Kazlıçeşme ihalesine kimler katılacak?

EMLAK Konut GYO Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki 111 bin metrekarelik arsasını ihaleye çıkaracak. 24 Aralık'ta gerçekleşecek ihaleye çok sayıda inşaat şirketi katılacak. Arsa için kıran kırana bir mücadele olacak...


EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazım arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesine çıkaracak. Ticaret+konut, turizm+ticaret, dini tesis alanı ve eğitim tesis alanlarım kapsayan taşınmazların inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olarak belirlendi. İnşaat firmalanrun iştahını kabartan arsa için çok sayıda şirket yanaşacak. İhale 24 Aralık salı günü 14:30'da gerçekleştirilecek. 


635 MİLYON TL'YE ALMIŞTI 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen yıl 635 milyon liraya satm aldıklan arsa üzerinde İstanbul'a değer katacak bir proje yapacaklarım ifade etti. Projede 15 bin metrekare dış alan terki olacağım belirten Kurum, "Bölgede park, cami, okul ve sahil yolu yapacağız. Alt yapı için yaklaşık 20 mülyon TL, konut ve turizm alam için ortalama 250 milyon TL yatırım söz konusu olacak" dedi. Kurum, arsadaki konut alanında emsalin 2, turizm alanında 2,5 olduğunu ifade etti. 


BÖLGE ÇOK DEĞERLİ 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkam Ali Ağaoğlu, arsaya talip olacaklarım açıkladı. 

Zeytinbumu'nun İstanbul'un en hızla gelişen noktalarından biri olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Bölge çok değerli ama şuan İstanbul'un yüz karası durumunda. Tinerciler, fareler kol geziyor. Yapüacak proje bu imajı temizleyip bölgeye değer katacak" dedi. 


YANINA YABANCI ALACAK 


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, dosyayı alıp inceleme yapacaklarım ifade etti. Rekabetin yoğun yaşanacağı bir iş olacağına dikkat çeken Dumankaya, ihaleye yabancı bir ortakla girmeyi planladıklarını söyledi. 


LÜKS REZİDANS YAPARIZ 


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ihaleye gireceklerini açıkladı. Arsanın denize yakınlığıyla artı değer kazandığına dikkat çeken Çetinsaya, bu arsa ile Avrupa Konutları markasını Zeytinburnu'na taşımak istediklerini söyledi. Çetinsaya,. ihaleyi kazanmaları durumunda lüks rezidans inşa edip, dünya otel markalarım Türkiye'ye getireceklerini dile getirdi. 


KIZ GÜZEL, İSTEYEN ÇOK 


Torunlar Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkam Aziz Torun, Zeytinbumu'nda yapüaşmanın arttığım ve üçenin değer kazandığım düe getirerek, "Ortada güzel bir kız var. Talibi çok olur. 

Kimin olur bilinmez ama İstanbul'a artı değer olacağı kesin" diye konuştu. Zeytinbunuu'nda geçtiğimiz aylarda Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir parkı projesi nedeniyle projesini iptal eden EgeYapı da arsayı inceleyenler arasında. Yönetim Kurulu Başkam İnanç Kabadayı şartlarm uyması durumunda ihalede yer alacaklannı söyledi. 

Arsanın çevresinde neler var? 

Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılan arsa Zeytinburnu Kazlıceşme Mahallesi'nde yer alıyor, iki parsellik arsanın batı tarafında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arsası olarak bilinen taşınmaz var. İki yıl önce ihalesi gerçekleşen 73 bin metrekarelik arsa için Şadan Kalkavan Holding, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığı 1.4 milyar lira asgari bedel taahhüt ederek imza attı. Arsanın kuzey dogu tarafından Zeytinburnu Belediyesi sosyal tesisleri uzanırken kuzey ve kuzey batısını Demirhane Caddesi kapatıyor. Parselin güney kısmında ise Kennedy Caddesi ve Marmara Denizi yer alıyor. 


Hürriyet