26 / 04 / 2024

Emlak Konut Kazlıçeşme arsasına 70 metre yükseklik izni verildi!

 Emlak Konut Kazlıçeşme arsasına 70 metre yükseklik izni verildi!

Zeytinburnu'nda 137 dönümlük askeri alan TOKİ'ye devredildi ve yeni imar planında 70 metre yapı yüksekliği izni verildi. Arazi, İstanbul siluetini bozduğu için hakkında yıkım kararı verilen 85 metrelik 16:9 kulelerine çok yakın...



İstanbul Zeytinburnu'nda Milli Savunma Bakanlığı'ndan TOKİ'ye devredilen 137 dönümlük araziye 70 metre yapı yüksekliği izni verildi. 2006 yılında devredilen arazinin 1 /5000 ölçekli Nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı dün İstanbul Çevre ve Şehircilik Î1 Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. Önceden askeri alan olarak tescillenen alan yeni planda "turizm ticaret alanı, ticaret konut alanı, sosyal kültürel tesis alanı, dini tesis alanı" olarak değiştirilirken, turizm ticaret alanında emsal 2.50, ticaret konut alanında emsal 2.00 olarak verildi. 137 dönüm arazideki inşaat alanı 350 bin metrekareye çıktı. Tarihi silueti bozduğu için yıkım kararı çıkan 16:9 kuleleri gündemdeki yerini korurken onun çok yakınında bulunan askeri alanla iligli plan değişikliği siluet tartışmalarını yeniden başlatacak gibi görünüyor. 


Yeni planla birlikte araziye iş ve alışveriş merkezleri, rezidans, otel, kapalı havuz, spor ve eğlence merkezleri, restorant özel sosyal ve kültürel tesisler, turizm, özel eğitim, ve özel sağlık tesisleri inşa edilebilecek. 

TOKİ'ye devredilen alanda yer alan ve askeri amaçlı kullanılan yapıların önemli bir kısmı 1900 yılından önce inşa edilmiş ve tarihi eser statüsünde idi. Alanda, Zeytinburnu Belediyesi'ne ait Sosyal Tesis yapıları da bulunuyor. 

Zeytinburnu'nda inşa edilen ve AKP'li İBB'nin göz yummasıyla yüksekliği 45 metreden 85 metreye çıkan 16:9 kuleleri hakkında idare mahkemesi, tarihi yarımada siluetini bozduğu gerekçesiyle traşlama kararı vermişti. 


Sol Gazetesi




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016