26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2017 yılından umutlu!

İnşaat sektörü 2017 yılından umutlu!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, sancılı geçen 2016 yılına karşın 2017 yılının sektör açısından olumlu sinyaller barındırdığını ifade etti.


Hain terör saldırıları, rekorları üst üste kırarak artış gösteren döviz kurları gibi olumsuzluklardan etkilenen inşaat sektörü, 2017 yılından umutlu.


Üst üste gelen hain terör saldırıları, birden çok rekor kırarak tarihin en yüksek rakamlarına ulaşan döviz kurları derken çalkantılı bir yılı geride bırakan inşaat sektörü, 2017 yılına umutla ve başarıyla girmeye hazırlanıyor.


İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, sancılı geçen 2016 yılına karşın 2017 yılının sektör açısından olumlu sinyaller barındırdığını ifade etti. Hükümetin aldığı ekonomik önlemlerin yatırımcı açısından güven teşkil edeceğini vurgulayan Akgün, yeni yıldan beklentilerin yüksek olduğunu söyledi.


2016’DA HEDEFTEN UZAK KALINDI


Sıkıntılı geçen 2016 yılının beklentilerden uzak kaldığını belirten Akgün, Türkiye’nin bu süreçte zor dönemlerden geçtiğinin altını çizdi. Terör saldırıları ve yükselen döviz kurunun sektörü vurduğunu söyleyen Akgün, “2016 yılı başlarında inşaat sektörü konut satış hedefinde bir buçuk milyon rakam olarak bir hedef belirledi. Dev projeler olsun, makul bütçeli yapılar olsun sektör paydaşları arasında birçok anlaşmalar yapıldı. Yatırımcılar rotalarını bu yönde çizdi. Ancak Türkiye maalesef her yerden engellenmeye çalışıldı. Dış güçlerin bu oyunlarını silahşörler üstlendi. Hain saldırılar, terör belası gibi kirli oyunlar oynandı. 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi de bu kirli oyunları taçlandırmayı amaçladı. Türkiye Orta Doğu’da istenmedi. Tabi ki terör hainliğini de sürdürdükçe son 6 aylık süreçte yatırım yapanlar da teyakkuzda kaldı. Döviz kurlarının da artışıyla gayrimenkul sektörü tamamen etkilendi. Döviz, inşaat maliyetlerini de artırdı” dedi.



2017’DE YÜZDE 25 BÜYÜME HEDEFİ VAR


Ekonomik önlemler ve kalkınmaya yönelik adımların umut verdiğini belirten Akgün, yeni yılda konut satış hedefinin bir milyon 300 bini bulacağını vurguladı. Akgün, “2017’ye geçiş sürecinde alınan ekonomik önlemler, anayasa komisyonunun yeni anayasa çalışmaları bizler için de umut oldu. Hükümetin ekonomik kalkınmaya yönelik attığı adımlar, yatırımcıya da güven tesis etti. Buna bağlı olarak sektörde yüzde 25’lik bir artış hacmi bekliyoruz. 2016 yılında bir buçuk milyon olarak belirlenen konut satış hedefi bir milyonda kalınca, yeni yılda artışla birlikte bir milyon 300 bine yaklaşır umudunu taşıyoruz” diye konuştu.


“HAYIRLI BİR YIL OLSUN”


Yeni yılın Türkiye ve sektör açısından hayırlı geçmesini temenni eden Akgün, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Ülkemizde olağanüstü durumlar yaşanmazsa, özellikle Suriye’nin El Bab gibi illerinde süren operasyonlarda ve dış politikada alacağımız başarılı sonuçlar gerçekleştiği takdirde öngörüler hayata geçecektir. Reel piyasada müteşebbisler, hükümete güveniyor. Dolayısıyla 2017 öngörüleri yüksek olacak. Umuyoruz bu yıl hem ülkemiz hem de sektörümüz açısından hayırlı bir yıl olur.”


İlk Ses



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler