29 / 03 / 2024

İnşaatta pandemiye özel projeler!

 İnşaatta pandemiye özel projeler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından inşaat şirketleri de yeni modeller üretmek zorunda kaldı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili “İnşaat sektörü sanayi devrimini gerçekleştirmedi” ifadelerini kullandı.


Dünya Gazetesi köşe yazarı Fatoş Karahasan, bugünkü köşesinde ''İnşaat sektörü “inovasyon ve segmentasyona” öncelik vermeli'' konulu yazısını kaleme aldı...


Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu zamana kadar, başta perakende ve finans olmak üzere bir çok sektörde iş modelleri hızla yeni duruma uyum sağlıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından inşaat şirketleri de yeni modeller üretmek zorunda kaldı. 


Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili “İnşaat sektörü sanayi devrimini gerçekleştirmedi” açıklamasında bulundu. Erden Timur, inşaat sektöründe inovasyona en çok inanan yatırımcılardan birisi. Sürekli olarak yeni ve modern çözümler arayan Timur, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir basın toplantısında pandemi dönemini değerlendirdi ve şirketinin gelecek planlarını anlattı.


Erden Timur, Türkiye’nin en çok projeye başladığı gayrimenkul markası olan Nef’in 5’i yurt dışında toplam 38 proje ve 4 arsa projesi bulunuyor. Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi salgının tüm dünyayı sarstığı 2020 yılında, Nef 1 milyar 52 Milyon TL ciro elde etti.


2021’de büyüme trendi

Bu yıl için 1 milyar 400 bin TL ciro hedefiyle yola çıkan Nef yönetimi, ilk 3 ayda geçtiğimiz senenin aynı dönemine oranla satışları yüzde 28 arttı. Her geçen gün artış gösteren lüks konut taleplerine uygun olarak geliştirdikleri Reserve inşaatları sürüyor. 2,8 milyar TL büyüklüğüne sahip yatırım değeriyle Nef Reserve’ün Bodrum’da hayata geçirilecek 3 özel projesi Nef Reserve Gölköy, Nef Reserve Yalıkavak ve Nef Reserve Hebil projeleri cirolarıyla rekor kıracak. Nef, Sapanca’da 600 milyon TL yatımlık yeni projesine start veriyor. Bu projeler dışında Erden Timur, yakında yeni yatırımlarını da açıklayacağını söyledi.


Pandemide yükselen trendlere uygun çözümler

Nef'in ilk hayata geçirdiği projelerden bu zamana kadar kullandığı “Fold” (Katlama) sistemi, pandemi süreciyle beraber daha da değerlendi. “Fold Home ve Fold City ve “Nef Reserve” projelerinin sağladığı çözümler hakkında konuşan Erden Timur, şunları söyledi: “İnsanlar tercihlerini geniş açık alanları olan, kendine özel konfor alanları sunan, esneklik sağlayan, çalışma ortamı ve ayrıcalıklarıyla, egzersiz ve sağlık imkanları sunan evlerden yana kullanmaya başladı. Yazlık olarak konumlandırılan mekânlar artık insanların dört mevsim yaşadığı, içinde çalıştığı bir mekân haline geldi.”


Endüstriyel Üretim ve sürdürülebililik

Nef, yurt içinde ve yurt dışında devam eden projelerinde yaşanan verimliliği yükseltmek ve daha sürdürülebilir üretim modellerinin üretilmesi amacıyla dört yı boyunca özel bir Ar-Ge çalışması gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların ardından atık oranının azaltılması, endüstriyel üretim sistemleriyle özellikle dış ülkelerde yaşanan rekabet gücünü yükseltmeyi hedefliyor.


İnşaat sırasında kentsel dokuya katkı sağlayacak ve doğanın dengesini bozmadan proje ürettiklerini söyleyen Erden Timur, Nef Reserve Gölköy projesinde çam ağaçlarının korunması için projede 14 kez değişiklik yapıldığını, özenle taşınan zeytin ağaçlarının Kentsel Tasarımcı Herman Salm tarafından taşındıkları yerlerde gözlelediğini anlattı. 




Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome, Satışa çıkacak projeler