26 / 04 / 2024

Konut satışları son durum

Konut satışlarında 9 ayın en yüksek artışı yaşandı!

Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 547 adetle ve yüzde 17.2 pay ile zirvede yer aldı. Satışların artmasında kampanyalar etkili oldu.

İnşaat sektörü 2017 yılından umutlu!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, sancılı geçen 2016 yılına karşın 2017 yılının sektör açısından olumlu sinyaller barındırdığını ifade etti.

İşte konut satışlarını okumanın kuralları!

Takvim Gazetesi'nin köşe yazarlarından Kadir Tuna bugün köşesinde "Konut satışları nasıl okunmalı" konulu yazısına yer verdi. İşte Kadir Tuna'nın yazısının detayları..

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de 2016 Kasım ayında 132.655 konut satıldığını açıkladı. Konuyla ilgili inşaat patronları açıklama yaptı. İşte o açıklamalar..

Konut stoku dengesizlikten şişiyor!

Konut satışları her yıl rekor kırıyor ama arz ve talep arasındaki dengesizlik nedeniyle stok şişiyor.

Konut satışları geçen yıla göre 10 ayda 1 milyon 66 bine yükseldi!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “Bir önceki yıl 1 milyon 40 bin seviyesinde olan 10 aylık satış, bu yıl 1 milyon 66 bine yükseldi'' dedi.

Konut satışları son iki yılda yüzde 10 büyüme kaydetti!

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz'in Aralık ayı raporunu açıkladı.

Konut satışları yüzde 12 arttı!

Konut alımlarına giden para milli gelirin yüzde 10'una ulaştı. Talep artışı, halkın konut ihtiyacının yanı sıra, konutun alternatif yatırım görülmesinden kaynaklanıyor.

Konut satışları kur artışıyla patladı!

Sanayiciden ithalatçıya ve hatta vatandaşa kadar hemen her kesim kurdaki artış nedeniyle ihtiyaçlarını ertelerken bu durum bazı sektörlerde avantaj yarattı. Bunların başında küçük yatırımcının her zaman gözbebeği olan gayrimenkul sektörü geliyor.

En çok kazandıran yatırım gayrimenkul!

Son 5 yılda Türkiye konut fiyatları ortalama yüzde 75 arttı. Kira geliri ise yüzde 31’e vardı. İkisinin toplamı yüzde 106. Böyle bir getiri hiçbir finansal ana yatırım aracında elde edilemedi.

Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor!

Türk konut sektöründeki ‘balon’ iddiaları sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Son olarak bu konuya dikkat çeken NY Times’a yanıt Deutsche Bank’tan geldi: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor...

Konut projelerinde talep patlaması yaşanıyor!

Siyasete odaklanan tüketici ve yatırımcıların seçim sonrası yeniden piyasaya dönmesiyle konut satışlarında talep patlaması yaşandı. Kimi projelerin satış ofislerine günde 100 kişi gelirken, kimi projelere sadece 15 günde 5 bin talep geldi

Kredi faizleri yüzde 1.4'e çıktı!

Merkez'in yüksek faiz politikası büyümenin lokomotifi inşaat sektörünü de baltalıyor. Kredi faizlerinin yüzde 1.4'e kadar çıkması nedeniyle konut satışları geçen yıla göre yüzde 11 düştü...

Konut satışları ilk 9 ayda yüzde 76 oranında yükseldi!

2013 yılının ilk dokuz ayında toplam konut satışları 862 bin 651 olarak gerçekleşti. 2012 yılının ilk dokuz ayında 488 bin 693 olarak kaydedilen konut satışları ile karşılaştırıldığında yüzde 76 oranında ciddi bir yükselme yaşandığı gözlendi.

Türkiye'deki konut satışları geçen yıl yaklaşık 1 milyon 145 bini buldu!

Türkiye'deki konut satışları geçen yıl yaklaşık 1 milyon 145 bini buldu. Tapu işlemleri dikkate alındığında saatte yaklaşık 572 konut el değiştirirken, dakikada 9.5 ev satıldı

İngiltere'de konut satışları son altı yılın zirvesinde!

Rics araştırmasına göre, İngiltere'de geçen yılın son çeyreğinde emlak şirketlerinin konut satışı ortalaması Mart 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İngiltere'de konut satışları son altı yılın zirvesinde...