19 / 03 / 2024

Barış Dumankaya: Dönüşümdeki firmalara kısıtlama getirilmeli!

Barış Dumankaya: Dönüşümdeki firmalara kısıtlama getirilmeli!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya ise kentsel dönüşümdeki firmalara kısıtlama getirilmesi gerektiğini ifade etti.


İstanbul'da en fazla kentsel dönüşüm projesine ev sahipliği yapan Kadıköy'e bağlı Fikirtepe bölgesinde acemi müteahhit korkusu yaşanıyor. Bölgede inşaat tecrübesi ve finansal yeterliliği olmayan çok sayıda müteahhit olduğuna dikkat çeken Dumankaya İnşaat Yönetim kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "İşi bilmeyen şirketlerin rekabet için finansal yanşa girmesi dengeleri bozar. Kentsel dönüşüm maliyeti diğer inşaat işlerinde farklı. Burada metrekaresini 6 bin TL'den ucuza satarım diyen kaybeder. 


Hatalı fiyatlandırma Anadolu yakasındaki diğer ilçelerde de satışları alt üst eder" dedi. Her isteyen firmanın yeterliliklerine bakılmaksızın kentsel dönüşüm projesine giriş yapmasını eleştiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya ise kentsel dönüşümdeki firmalara kısıtlama getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 


Fikirtepe'de 2 projede sona yaklaştıklarım belirten Uğur Dumankaya, projelerinden birinde hak sahipleri ile yüzde 100'e yalan, diğerinde yüzde 85 anlaşma sağladıklarım belirtti. Bölgede 1200 konut planladıklarım ve yeni projeler için çalışmalara devam ettiklerini belirten Dumankaya, Derviş İnşaat ve Birleşik İnşaat firmalarının yarım kalan işlerini devraldıklarını söyledi. Fikirtepe'de aynı anda çok sayıda konutun satışa çıkacağım ve bu durumun kısa vadede sorun yaratacağım belirten Dumankaya, fark yaratan firmaların öne çıkacağına dikkat çekti. 


YABANCIYA SATIYOR

 2014 yılının ilk 6 ayım değerlendiren Barış Dumankaya, 10 projede 600 konut satarak 225 milyon lira ciroya ulaştıklarım belirtti. 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 20 büyüdüklerinisöyleyen Dumankaya yabancıya satış oranlarının arttığına dikkat çekti. 


Dumankaya, "2012 yılında toplam satış içinde yüzde 5 olan yabancıya satış oram 2013 yılında yüzde 17'ye, 2014'te ise yüzde 30'a ulaştı" dedi. Dumankaya, Fikirtepe projesini eylülde tanıtacaklarını kaydetti. 


Hürriyet 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri