17 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi kimler ödemez

Kira vergisini kimler ödemez?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisine tabi oluyor. Peki kira vergisini kimler ödemez?

Kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

2014 yılında kira geliri elde eden taşınmaz sahipleri 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?Kira gelir vergisinden kimler muaf?

Kira gelir vergisi hangi hallerde ödenmez?

Kira geliri elde eden herkes kira gelir vergisi mükellefi olmuyor.Bazı taşınmaz sahipleri vergiden muaf tutuluyor.Peki kira gelir vergisi hangi hallerde ödenmez?

Kira gelir vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, her yıl kira geliri için bir istisna sınırı belirleniyor ve bu sınırın üstünde kira geliri elde edenler vergi ödüyor.Peki kira gelir vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Kimler kira gelir vergisi ödemez?

Evlerini kiraya verenler 2014 yılı içinde elde ettikleri kira gelirleri için 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorundalar. Radikal'den Mehmet Bulut'un yazısına göre, mükellefler, vergi dairesine gitmeden, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini kullanarak 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ile yıllık beyannamelerini verebilecek.

Kira gelir vergisi muafiyeti 2015!

Kira geliri elde eden taşınmaz sahipleri,Kira Gelir Vergisine tabi tutuluyor.Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira geliri muafiyet avantajı da bulunuyor.Peki kira gelir vergisinden kimler muaftır?İşte kira gelir vergisi muafiyeti 2015..