19 / 04 / 2024

Ev alırken tapuda istenen belgeler nelerdir?

Ev alırken tapuda istenen belgeler nelerdir?

Ev almak isteyen kişilerin öncelikle tapu dairesinden randevu alması daha sonra tapuda istenen belgeleri temin etmesi gerekiyor. Peki ev alırken tapuda istenen belgeler nelerdir?


Ev alırken tapuda istenen belgeler nelerdir?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri, taşınmazların yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. İşlemlerin bir sorun çıkmadan halledilebilmesi için alıcının ve satıcının dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.


Öncelikle alıcının satın almak istediği evi sahibi araştırması, yaptığı araştırma sonucunda kesin karar vermesinde yarar görülüyor.Aksi takdirde araştırılmadan alım satım işleminin yapılması, birtakım sorunlara neden olabiliyor. Aynı şekilde, satıcının da alıcı hakkında birtakım bilgilere sahip olması gerekiyor.


Tarafların yaptığı araştırmalar neticesinde ev satış işlemine karar verilirse, istenen belgeler ile birlikte tapu dairesine başvurulması gerekiyor. Peki ev alırken tapuda istenen belgeler nelerdir?


Ev alırken tapuda istenen belgeler şu şekilde:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.

- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.

- Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekiyor.

Ev alırken tapu işlemleri nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com