26 / 04 / 2024

2017 tapu hibe harcı!

 2017 tapu hibe harcı!

Taşınmazın tapusunun bir kimseden bir başka kimseye devredilmesi işlemi hem bir bedel karşılığında yapılabiliyor, hem de bedel almaksızın hibe şeklinde gerçekleşebiliyor. İşte 2017 tapu hibe harcı...


Taşınmaz malın tapusunun bir kimseden bir başka kimseye devredilmesi işlemi hem bir bedel karşılığında yapılabiliyor, hem de bedel almaksızın gerçekleşebiliyor.


Bir bedel karşılığınde yapılan devir işlemleri "satış" olarak nitelendiriliyor. Buna karşın bedelsiz olarak yapılan devir işlemi ise "hibe" oluyor.


Bilindiği üzere hibe; bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem yapılırken diğer mirasçıların da saklı payının gözetilmesi gerekiyor.


Hibe işlemi için taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğünden randevu alınır. Randevu günü ve saatinde gerekli belgelerin temin edilerek; harcın ödenmesi ile tapu devredilir.


2017 tapu hibe harcı!

 

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında bedel tahsil ediliyor.



Tapu döner sermaye harcı 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com