02 / 05 / 2024

İstanbul metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzanacak!

 İstanbul metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzanacak!

İstanbul metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzanacak. Kaynarca'dan itibaren 7.4 kilometrelik metro hattı yapılacak. Marmaray ile entegre olacak hat, 3 yılda bitecek.



İstanbul'da metro hattı Kaynaşlı'dan itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru uzanacak. Yeni hattın ihalesi 25 Eylül'de.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na metro hattını uzatmak için düğmeye bastı. Kaynarca'dan itibaren 7.4 kilometrelik metro hattı yapılacak.  Marmaray  ile entegre olacak hat, 3 yılda bitecek. 


YERLİYE %15 AVANTAJ


Bakanlık, dört durağın yer alacağı ve proje çalışması biten metronun elektromekanik sistemlerinin yapımı için 25 Eylül'de ihale düzenleyecek. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar verilebilecek. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilecek ve bin 500 lira karşılığında satın alınabilecek. İhalede, işin tamamı için teklif verilecek. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecek. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak. Ancak, yerli istekliler lehine yüzde 15 fiyat avantajı uygulanacak. 


10 GÜNDE BAŞLANACAK


Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı öngörülüyor. İşin süresi ise yer tesliminden itibaren bin 80 takvim günü olarak planlandı.



Akşam 






Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı