28 / 03 / 2024

Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda seferler başladı!

Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda seferler başladı!

Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda tarifeli seferler başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün yapılacak havalimanına ilk yolcu uçağı iniş yaptı.


Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda tarifeli seferler başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün yapılacak havalimanına ilk yolcu uçağı iniş yaptı. Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda tarifeli seferler başladı.  


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'na, İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı.


Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etmenin mutluluğunu yaşadı. Yüksekova'dan THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a giden vatandaşlar, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Van'dan uçakla seyahat ettiklerini belirterek, bu durumdan kurtuldukları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ettiler. 


İran'dan Yüksekova'ya gelen ve aldığı biletle İstanbul'a giden İslam Bedevi, "İran'dan geliyoruz, ailemle İstanbul'a gideceğiz. Daha önce biraz zorlukla gidebiliyorduk. Uçağa binmek için Van'a gitmek zorundaydık ve yollar iyi değildi. Çok rahatsız oluyorduk. Şimdi çok güzel oldu. Buradan direkt olarak İstanbul'a gidiyoruz. Bu hizmeti bize getiren Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a teşekkür ederim" dedi. 


İranlı Leyla Bedevi ise gerçekleştirilen hizmetten memnun olduklarını ve vatandaşların büyük bir sıkıntıdan kurtarıldığını anlatarak, 5 saatlik yollarının şimdi bir saate düştüğünü ve bunun çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. 


Oğlunun nişanı için İstanbul'a gittiğini söyleyen Hakkarili Nurettin Koçak ise şunları kaydetti:


"Gelin istemiştik İstanbul'dan, şimdi nişan için gidiyoruz. Bize sağlanan bu imkan çok güzel. Önceden 5 saat yol giderek Van'a ulaşıyorduk. Fazla paramız gidiyordu. Hastamız olduğu zaman büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bu memleketimiz için çok güzel bir hizmet oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun."


Uçağa binmek için Van'a gitmekten kendilerini kurtaran herkese teşekkür eden Nazife Koçka da "Van'a gitmek bizim için büyük işkenceydi. Şimdi çok güzel oldu. Van'a gitmek ve yol çilesi çekmekten kurtulduk. Ellerine sağlık, Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.


Eşinin memuriyeti nedeniyle Yüksekova'da yaşadıklarını ve iki yıldan bu yana uçağa binmek için Van'a gittiklerini anlatan Necla Kocabaş ise "Çok mutluyuz. Van'a gitmekten kurtulduk. İlk uçuşumuzu yapacağız, eşim memur olduğu için buradayız. Daha önce Van'a gidiyorduk. İlçedeki son iki yılımız ve bu iki yılımızı Yüksekova'da değerlendireceğiz. Bizim için çok iyi oldu" diye konuştu.


İstanbul'dan uçakla Van'a gelen yolcular arasında yer alan Hakkarili şarkıcı Aydın Aydın da başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Hakkari'ye gelirken uçakta konser verdim. Çok güzel bir yolculuk geçirdik. Herkesi bundan sonra Hakkari'ye bekliyoruz. Bu havalimanı bizim için çok büyük bir nimet" dedi.


AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi, 3. Havalimanı