18 / 04 / 2024

Denizli'deki teleferik inşaatı 1,5 ay sonra tamamlanacak!

Denizli'deki teleferik inşaatı 1,5 ay sonra tamamlanacak!

Teleferik projesi ile başlayan inceleme kapsamında, başlangıç istasyonunda yetkililerden projenin geldiği nokta ile ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, vatandaşların yaz-kış bölgeye rahat ulaşımı için neler yapılması gerektiği konusunda talimat verdi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan. Aytaç Turgut ve DESKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ile daire başkanlarıyla birlikte Denizli'yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projeyi inceledi. 


Teleferik projesi ile başlayan inceleme kapsamında, başlangıç istasyonunda yetkililerden projenin geldiği nokta ile ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, vatandaşların yaz-kış bölgeye rahat ulaşımı için neler yapılması gerektiği konusunda talimat verdi. 


Daha sonra teleferiğin son istasyonuna çıkarak, burada çalışan işçiler ile sohbet eden Başkan Zolan ve beraberindeki heyet, bir süre bin 400 metrelik rakımdan Denizli'nin eşsiz manzarasını izledi. Başkan Zolan ve beraberindekiler son olarak Denizli'yi yayla turizminde marka yapacak tesislerin inşa edildiği, bölgede incelemede bulundu. Ormanlık alandaki bungalov evleri gezen Başkan Zolan, bölgeye yapılacak kafeterya ve diğer tesisleri tek tek inceledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, teleferiğin son noktasındaki bin 400 metre rakımda yaptığı açıklamada ise, Denizlililere müjdeyi verdi. Denizli'de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1,5 ay içerisinde teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz" dedi. 


DENİZLİ YE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK 


Bölgede öncelikle deneme çalışmalarının yapılacağına işaret eden Başkan Zolan, "Sadece teleferik çalışması değil, yayla turizmini de hayata geçirerek Denizlili vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yaylalarımıza ulaşma adına teleferik ile güzel bir proje ortaya koyduk. Bu proje Denizlimize yeni bir nefes getirecek. Denizlimizde farklı seçenekler ortaya koymaya çalışıyoruz" diye konuştu. 


Denizli'de yaşayan vatandaşların artık yeni ve güzel bir projeye daha kavuştuğunu belirten Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Güzel Denizlimizin güzel parklarından sonra inşallah teleferiğimiz ile birlikte yaylalarımız da artık Denizli ile buluşacak. Buradaki doğa ortamında çocuklarımız ve insanlarımız iç içe yaşayacak. 

Kışın kar yağışını görmek için halkımızla buraya geleceğiz. Yazın ise bin 500 metre rakıma ulaşan yaylamız insanlara ayrı bir güzellik ve rahatlık sunacak. İnşallah bu proje Denizlimize hayırlı olacak." 


Yaylada çadır alanlarının da olacağına işaret eden Başkan Zolan, "Gece konaklamak için ahşap evlerimiz var. Kafeterya, restoran gibi çok farklı seçenekler olacak. İnsanlar bir yandan görsel güzelliği seyrederken öte yandan konaklama ve diğer ihtiyaçlarını da karşılamış olacak. İnşallah bu kış çocuklarımız ve vatandaşlarımız burada kar seyretmeye ve beyaz örtüyle buluşmaya gelecek. Teleferik inşallah Denizlimize ayrı bir renk ve güzellik katacak. Bölgenin ilk teleferiğini yapmanın ve hayata geçirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" dedi. 



DİREKLER YERLEŞTİRİLİYOR 


Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve DESKİ. kompleksin kısa sürede tamamlanması için üç ayrı koldan çalışmaları yürütürken, projenin geldiği noktanın şu şekilde olduğu belirtildi: "Teleferik inşaatı kapsamında, başlangıç istasyonu inşaatı bitirildi, makara sistemi yapıldı. 


Toplam 9 direkten 6'sı tamamlanırken kalan 3 direk. 5 ton yük taşıyabilme kapasitesine sahip helikopter ile yerleştirilecek. Ayrıca ziyaretçileri bin 400 metre rakıma, bin 700 metre boyunca taşıyacak teleferik kabinleri bölgeye getirildi. Teleferiğin üst istasyonu yapımı hızla sürerken, yaylada konaklama ve diğer hizmetler için yapılacak tesis çalışmaları sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü projede, Denizlilileri yazın sıcaktan kışın ise soğuktan koruyacak 30 adet bungalov inşaatı hızla yükselirken. yöresel ürün sergi-satış yerleri, büfe, kır lokantası ve kır kahvesi de yapılıyor. 


DESKİ ise içme ve atık su projelerini hızla hayata geçirmeye başladı. Ekonomik, fiziki ve coğrafi şartlar göz önüne alınarak yapılacak proje kapsamında, bölgeye su deposu, 2 adet terfi istasyonu ve 10 bin metrelik içme suyu hattı döşenmeye başladı. 


DESKİ'nin çalışmaları arasında arıtma tesisi ve atık su hattı da bulunurken, elektrik trafolarının yanında, internet erişimi için bölgeye fiber hat getirecek."



Yeni Olay Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler