28 / 03 / 2024

Media Markt Malatya ve Denizli'de mağaza açtı!

Media Markt Malatya ve Denizli'de mağaza açtı!

Media Markt, aynı gün açılışını gerçekleştirdiği Denizli ve Malatya mağazalarıyla Türkiye’deki mağaza sayısını 41’e yükseltti. CEO Bülent Gürbüz, "2015'te 10 mağaza daha açıyoruz, büyümeye devam" dedi


Media Markt, aynı gün açılışını gerçekleştirdiği Denizli ve Malatya mağazalarıyla Türkiye’deki mağaza sayısını 41’e yükseltti. Türkiye’de kalan tek yabancı zincir, “Buradayız, büyüyeceğiz” mesajı verdi. 2015’te 8 - 10 yeni mağaza daha açılacak. Şirketin genel stratejisinin en önemli unsurlarından biri de Anadolu’da büyümek! 


Dün, Malatya Park AVM ve Denizli’de Teras Park AVM’de gerçekleşen açılışlarla birlikte Media Markt, toplamda 5 bin 585 metrekarelik mağaza açmış oldu. Malatya mağazası açılışını Media- Saturn Türkiye CEO’su Bülent Gürcan ve Media-Saturn Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü (COO) Marcus Tengler gerçekleştirdi. CEO Bülent Gürcan, “Tarihin her döneminde medeniyetlerin ve ticaretin en önemli merkezlerinden Malatya’da ve Ege'nin gelişen şehri Denizli’de mağaza açtığımız için heyecanlı ve gururluyuz. Mayıs’ta Mall of İstanbul’la birlikte 3 yeni mağaza açtık. 50 bine varan dünya markasını ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Ürün çeşitliliği vazgeçilmezimiz. Global yapımızla yerel yapılanmayı iyi özümseyip en yeni teknolojiyi takip ediyor ve tüketicilerin bu ürünlere mağazalarımız kanalıyla sunuyoruz. Malatya ve Denizli’ye teknolojinin lideri olmaya geldik. Ülkemizin diğer şehirlerinde gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarımızla büyümeye devam edeceğiz” dedi. 


Açılışla birlikte yüzlerce ürünü kapsayan indirim kampanyası yapıldı. Media Markt, Eylül 2013’te “çoklu kanal stratejisi” başlatttı. Mağaza satışı, internet satışı yanı sıra “internetten satın al, mağazada teslim al” stratejisi uyguluyor. İnternet kanallarından satışları toplamın yüzde 5’ine ulaşıyor. Malatya mağazasında ekranlı ürünlerde fiyat etiketi ve bilgilerin kağıt tabelada sunumu da kalktı. Bu bilgiler ekranda veriliyor. Dahası tüketici yine elektronik ortamda kıyaslamalı ürün bilgilerine ulaşabiliyor. Media Mark mağazaları, doğrudan çalışanlar dahil ortalama 500 kişilik istihdam yaratıyor. 


21 milyar euro ciro yapıyor 


17 ülkede bine yakın mağazası ile Avrupa’nın en büyük teknoloji zinciri olan Media-Saturn Holding (MS), Metro Group kuruluşu. Yıllık geliri 21 milyar euro. Müşteri sayısı 300 milyon. 65 bin çalışanı var. Türkiye’de ilk mağazasını 2007’de İstanbul'da açtı. 16’sı İstanbul’da toplam 18 ilde 41 mağazaya ulaştı. 2009’da pazara giren Saturn'un İstanbul’daki 5 mağazası Media Markt’a dönüştürüldü.


Telefon teklifi... 


CEO Bülent Gürcan ve COO Marcus Tengler, açılış öncesi basın toplantısında şu açıklamaları yaptı: 


- Mağaza metrekarelerinde esnek bir politikaya döndük. Ürün gamı da yerel talebe göre ayarlanıyor. Her mağaza özeldir. 

- Mağazalarımız tedariklerini kendisi yapar. Türkiye’de yüzde 20 yerli üründür. Malatya’da beyaz eşya, TV ve küçük ev aletleri standları daha geniştir. Yerel esnaf gibi düşünürüz. 

- Media - Saturn için Türkiye en hızlı büyüyen öncelikli pazar. Her türlü büyüme fırsatına açığız. 2013 ciromuz 501 milyon euro oldu. Sektörden birkaç kat hızlı büyüyoruz. 

- Türkiye'de pazarın büyüklüğü 45 milyar lira. Yüzde 25’i organizedir. Yeterince zincir var. Yeni markayı kaldırmaz. 

- Telefon satışlarında operatörlerin bayileri kampanyalarla taksit uygulama devam ederken biz uygulayamıyoruz. Bu konuyu bakanlıkla konuşuyoruz. Kısıtlama değil, esneklik istiyoruz. Operatörlerle konuşuyoruz, kampanyalı satışları biz de yapabiliriz.



Dünya