29 / 03 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü için ilk imzalar atıldı!

 1915 Çanakkale Köprüsü için ilk imzalar atıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk imzayı attılar.


Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang Ho-In, Kore firmalarının Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşma sürecinde yer alması halinde şimdiye kadar ekonomik gelişim alanında kazandıkları deneyimleri Türkiye ile paylaşacağını ve ayrıca teknoloji transferi konusunda da daha çok yardımcı olacağını söyledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang, 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi'ni imzaladı.


Konuk Bakan, bakanlıkta düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, iki ülkenin Kore Savaşı'ndan kaynaklanan kardeşlik ilişkileri içinde tüm alanlarda stratejik ortak olarak ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini belirtti.


Bu yıl iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 60. yıl dönümü münasebetiyle çeşitli alanlarda birçok etkinlik planladıklarını dile getiren Kang, bu etkinliklerin ilişkileri daha da güçlendirmesini istediklerini kaydetti.


Kang, geçen sene Kore firmalarının İstanbul Boğazı'nın en kuzeyi ile güneyinde Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ederek boğazın en büyük iki projesini başarılı şekilde tamamladığını hatırlatarak, "1915 Çanakkale Köprüsü de tarihi, ekonomik, teknolojik açılardan ilişkileri bir adım daha ileri taşıyacak bir proje niteliğinde." diye konuştu. 


Kore firmalarının bu köprü projesiyle ülkelerinin yüksek teknolojilerini gösterme fırsatı bulacağını vurgulayan Kang, projenin hedeflenen zamanda sorunsuz şekilde tamamlanmaya çalışılacağını, bu şekilde Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak istediklerini bildirdi.


Kang, "Kore firmaları, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşma sürecinde yer alması halinde, şimdiye kadar ülkelerinin ekonomik gelişiminde kazandıkları deneyimleri Türkiye ile paylaşacak ve ayrıca teknoloji transferi konusunda da daha çok yardımcı olacaktır. Bu sayede iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da gelişeceğini ümit ediyorum. Biz Türkiye'deki projeyi birlikte yaparak Kore ve Türkiye arasındaki güvene dayalı ilişkilere daha da ivme kazandırabilir ve Ortadoğu veya Kuzey Afrika ülkelerinde iş birliği yapabiliriz." ifadesini kullandı. 


Konuşmaların ardından Bakan Arslan ve Kang, 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi'ni imzaladı.


AA